Ce să faci când tatăl pretinde că este credincios, dar o bate pe mama?

Ce să faci când tatăl pretinde că este credincios, dar o bate pe mama?

Întrebare:

Părinţii mei sunt creştini baptişti, mergem la biserică, ne rugăm, facem tot ceea ce ar trebui să facă nişte creştini. Citim Biblia şi ne închinăm lui Dumnezeu, dar de multe ori, parcă vine răul la noi în casă şi totul se schimbă din bine în rău. Părinţii se ceartă, câte odată tata o bate pe mama. Nu ştiu cum să reacţionez la ceea ce se întâmplă, căci aş dori să-l iubesc pe tata, dar nu pot căci a făcut prea mult rău în familie. Am nevoie de un sfat.

Am scris anterior un articol în care am sfătuit pe un băiat cum să procedeze când tatăl lui o bate pe mama. Tatăl acelui băiat nu pretindea a fi credincios. Vă recomand mai întâi să citiţi sfaturile ce i le-am dat acelui tânăr.

În cazul când tatăl pretinde a fi credincios şi îşi permite să o bată pe mama, trebuie mai întâi să mergeţi la pastorul bisericii şi să-i spuneţi cum este situaţia acasă. Chemaţi păstorul să vină la voi acasă şi să vorbească cu tatăl şi cu mama. În mod normal, pastorul va trebui să ia măsurile necesare şi, în caz de necesitate, îl va pune pe tatăl la observare, iar dacă nu se va pocăi de răul pe care îl face şi dacă va continua în acelaşi fel, va urma să fie exclus din biserică.

Dacă nu va asculta nici de pastor şi nici de biserică şi dacă va continua să-i aplice violenţă mamei Dvs. şi după ce va fi exclus din biserică, reveniţi cu un alt mesaj ca să vedem din Scripturi cum urmează să procedaţi în continuare.