Ce să faci când părinţii interzic să te căsătoreşti?

căsătoria este interzisă de părinți

Întrebare:

Cum trebuie să procedăm când părinţii ne-creştini ne interzic să ne căsătorim cu o persoană creştină?

În toate cazurile este important să avem binecuvântarea părinţilor pentru căsătoria noastră, dar aceasta nu poate fi pusă mai presus de porunca clară a lui Dumnezeu să ne căsătorim doar întru Domnul, adică doar cu creştini.

Căsătoria a fost instituită de Dumnezeu care a spus:

De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa, şi se va lipi de nevasta sa şi se vor face un singur trup. (Genesa 2:24)

Nici un părinte nu are dreptul şi nu poate interzice copilului său să se căsătorească.

Creştinul se poate căsători doar cu o persoană creştină. Aceasta este porunca clară a lui Dumnezeu care nu poate fi călcată şi noi suntem chemaţi să ascultăm mai mult de Dumnezeu decât de oricine în lumea aceasta, inclusiv părinţii.

Tot odată, vă sfătuiesc să nu faceţi căsătoria în grabă sau cu aroganţă, ci să vă purtaţi cu blândeţe şi răbdare explicând mai întâi părinţilor aceste adevăruri pentru că este important să aveţi binecuvântarea lor pentru căsătoria voastră.

Cu acest prilej, vă învităm să începeți a studia cursul de studiu biblic ”Căsătorie fără regrete” împreună cu viitoarea soție (sau viitorul soț). Din acest curs vei înţelege cine a creat familia, care este rolul bărbatului, rolul femeii, ce înseamnă dragostea adevărată, ce atitudine are Dumnezeu faţă de divorţ şi multe alte adevăruri.