Cum să răspunzi celor care te obosesc întrebând de ce nu ai prieten şi nu te căsătoreşti?

Cum să răspunzi celor care te obosesc întrebând de ce nu ai prieten şi nu te căsătoreşti?Întrebare:

Am o întrebare care va suna prostească sau bizară, dar, chiar deja nu mai pot. Eu nu am prieten şi consider că nu este nimic rău în aceasta. Prefer să aştept decât să mă arunc după primul băiat. Dar, ştiţi, m-am săturat să mă tot întrebe cei din jur dacă nu am iubit, de parcă, numai grija mea ar avea-o. Nu mai ştiu cum s-o fac pe mama să înţeleagă că fiecare iarbă are umbra ei pentru că am impresia că se îngrijorează să nu rămân cumva fată bătrână, căci toate fetele prietenelor ei au deja prieteni. Cei din jur se miră când află că eu nu am iubit, de parcă eu aş avea 100 de ani, pe când eu abia am împlinit 18 anişori proaspeţi. Câte odată îmi vine să le zic ceva… Cât se poate să mă enerveze aşa? Prioritatea mea acum este învăţătura. Nu zic că nu mi-ar plăcea să am un logodnic, dar dacă nu este nu fac din aceasta tragedie. Uneori chiar încep să cred că am probleme cu dragostea. Ajutaţi-mă, vă rog, şi sfătuiţi-mă cum să le răspund celor pe care atât de mult îi interesează soarta mea. Vă mulţumesc anticipat.

După mine, cel mai important lucru este că tu gândeşti bine şi analizezi corect lucrurile cu privire la căsătorie şi dragoste. Înţelept este să înveţi acum lucruri care te pot ajuta apoi să zideşti o familie frumoasă, iar mirele ţi-l va trimite Dumnezeu la vremea hotărâtă, aşa cum promite în Cuvântul Său şi cum a arătat-o în vieţile a mii de oameni. Dumnezeu a spus:

Aşteptarea celor neprihăniţi nu va fi decât bucurie, dar nădejdea celor răi va pieri. – (Proverbe 10:28)

Nu poţi să-i opreşti pe oameni să te întrebe pentru că nu-i poţi schimba pe oameni. Dar, atunci când nu poţi schimba un lucru, trebuie să-ţi schimbi atitudinea ta faţă de el. Astfel, să nu te mai deranjezi de întrebările lor. Poţi să le spui că nu vor rămâne neinvitaţi sau  neanunţaţi când te vei căsători, iar când te întreabă de dragoste, să le spui despre dragostea Domnului Isus pentru tine şi pentru toţi oamenii şi să le mai spui că cine nu a experimentat această dragoste, nu ştie ce este dragostea adevărată nici în căsătorie.

Astfel, foloseşte şi această întrebare din partea oamenilor pentru a le vesti Evanghelia.