Ce să faci când eşti abuzată fizic de soţul “creştin”?

Întrebare:

Ce poate face o femeie care este abuzată fizic şi emoţional de către soţul ei, care se declară creştin? Mai mult, ca şi tată maltratează cei 3 copii pe care ii au împreuna. Situaţia se repetă de ani de zile. Ce poate face o astfel de femeie,
poate divorţa?

Ce să faci când eşti abuzată fizic de soţul “creştin”?Dacă ziceţi că soţul se declară creştin, atunci vă sfătuiesc să procedaţi astfel:

  1. Spune-ţi soţului că nu veţi mai tolera această atitudine a lui care nu este acceptabilă în nici un context şi cu atât mai mult când el se declară creştin. Să-i spuneţi că dacă mai apelează odată la abuz veţi merge să cereţi pastorului sau preotului bisericii să intervină. Nu ştiu cât de serios va lua el această hotărâre a Dvs. dar să fiţi tare, să vă ţineţi de cuvânt şi…
  2. Când va recurge din nou la abuz, să mergeţi la pastor/preot, să-i prezentaţi situaţia şi să-i cereţi să intervină ca să fie aplicată faţă de soţ disciplina bisericească despre care Scriptura ne spune că trebuie să fie aplicată fiecărui din cei care sunt sau se pretind creştini dar nu vor să trăiască potrivit cu condiţiile Noului Legământ în care au întrat.
  3. Dacă nici după aplicarea disciplinei bisericeşti nu vor interveni schimbări, când va recurge la abuz data următoare, să chemaţi poliţia ca să intervină. Da, aceasta am zis. Să chemaţi poliţia. Tocmai de aceasta există poliţia ca să intervină pentru a opri abuzul.
  4. Dacă soţul va continua să aplice abuz după ce a intervenit poliţia, nu vă rămâne decât să mergeţi ca să locuiţi separat o perioadă pentru a va proteja singură şi pe copiii de la abuzurile soţului.
  5. Folosiţi perioada aceasta de separare pentru a vă ruga şi posti pentru mântuirea soţului(care cu siguranţă nu este mântuit din moment ce se poartă astfel) şi pentru restabilirea familiei voastre.

Invit pe femeile care au experimentat abuz de la soţii lor pretinşi creştini să se expună la acest subiect.