Ce să faci când colegii cer să copieze de la tine?

Ce să faci când colegii cer să copieze de la tine?Am primit o întrebare de la un tânăr care dorește să știe cum să procedeze când colegii cer să copieze de la el:

Am citit despre articolul dumneavoastra cu copiatul, as vrea sa va adresez si eu o intrebare daca nu va suparati. Ce sa fac când colegii cer să copieze de la mine, adică să le dau informati din lucrarea mea? Este aceasta păcat? Dumnezeul păcii să vă însuflețească și să vă binecuvânteze.

Ce să faci când colegii cer să copieze?

Dacă copiatul este păcat şi tu dai de copiat când colegii cer să copieze, te faci părtaş păcatului lor sau devii un prilej de păcătuire pentru ei. Te sfătuiesc să răspunzi în felul următor atunci când colegii cer să copieze de la tine:

  1. Să le spui că tu crezi în Domnul Isus Hristos, ai încheiat legământ cu El, că Duhul Sfânt locuieşte în tine şi că nu poţi să furi sau să minţi şi nici să încurajezi sau ajuţi pe cei ce vor să facă astfel. Să le explici că copiatul este păcat, dar mai mult ca atât, să le spui despre felul cum ţi-a transformat Isus viaţa ta şi cum poate să o transforme şi pe a lor dacă vor crede din toată inima în El. Să le mai spui că ei au multe alte păcate afară de copiat şi că plata păcatului este moartea, dar darul fără plată a lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Hristos Isus.
  2. Spune-le colegilor că vrei să-i ajuţi cu adevărat şi că poţi să le explici lecţia pe care ai înţeles-o tu şi să o înţeleagă şi ei. Şi chiar aşa şi fă. Este important să vadă colegii tăi că îi iubeşti, că le vrei binele şi că eşti gata să le slujeşti cu tot ce poţi.

Aşa să te ajute Dumnezeu.