Cancerul sufletului

„Fiindcă plata păcatului este moartea: dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viața vecinică în Isus Hristos, Domnul nostru.” (Romani 6:23)

Mai mulți prieteni mi-au trimis la messenger un mesaj cu următorul conținut în limba rusă:

„Привет, мы делаем цепь из 1000 молитв для тех, кто страдает от рака. Помолись и передай это сообщение еще 9-ти друзьям. Дай мне знать, если ты не можешь сделать этого, чтобы не разорвать цепь. Небесный отец, мы предаем всех тех, кто страдает от рака в Твои руки, прикоснись к ним и принести исцеление по Своей воле во имя Иисуса. Аминь. 🙏  👐Пожалуйста, отправьте”

Este de apreciat grija fraților mei pentru bolnavii de cancer. Și, într-adevăr, țara noastră se confruntă cu o epidemie de cancer. Mi se întîmplă ca o dată la 2 luni să vizitez policlinica oncologică din Chișinău și, de fiecare dată, mi se frânge inima văzând holurile policlinicii supraîncărcate de oameni bolnavi de cancer. Aproape în fiecare familie din Moldova există o rudă bolnavă de cancer sau care s-a stins din cauza acestei boli nemiloase.

Mă bucur de inițiativa fraților și surorilor mele de a forma un lanț de rugăciune pentru bolnavii de cancer. Cu toate acestea, să nu uităm că cea mai mare nevoie a oamenilor, bolnavi și sănătoși, este mântuirea sufletului de păcat, care este un cancer al sufletului. La ce-i folosește unui om vindecarea fizică, dacă aici pe pământ nu capătă vindecarea duhului, care este despărțit de Dumnezeu din pricina păcatului.

Este bine să ne rugăm pentru vindecarea lor, dar să le vestim mai întâi de toate Evanghelia Domnului nostru Isus Hristos ca să nu meargă în pierzarea veșnică, dar în Împărăția Cerurilor.

De aceea, dragi creștini, având în vedere că această boală se răspândește atât de repede în organism și grăbește moartea omului, vă îndemn chiar azi să mergeți la rudele voastre bolnave de cancer și să le vestiți Evanghelia. Vă recomand să faceți cu ei și cursul de studiu biblic inductiv „Cerul, iadul și viața de după moarte”.