Campionatul Municipal Deschis de Taekwon-Do ITF Contemporan

La Chișinău s-a desfășurat Campionatul Municipal la Taekwon-Do organizat de Federația Națională de Taekwon-Do ITF Contemporan din Moldova. Au concurat tineri și copii din mai multe localități.

O parte din sportivii clubului au primit la această competiție certificatele ce atestă susținerea cu succes a examenului pentru o centură superioară, care sunt așteptate tocmai din Coreea de Nord. Au fost oferite și înaltul grad de VII președintelui clublui, Vasile Filat și VI Dan, vice-președintelui, Sergiu Filat.

În cadrul deschiderii oficiale, președintele Federației de Taekwon-Do Contemporan din Moldova, Vasile Filat, pregătește de fiecare dată un mesaj pentru sportivi și părinți. De data aceasta, i-a îndemnat să se păzească de pericolul pornografiilor. Mesajul pentru părinți a fost în special dedicat taților, pentru că sunt tot mai absenți din procesul de educare a copiilor atât în școli, cât și în familii.

Competiția s-a desfășurat pe 19 octombrie în incinsta sălii sportive a Universității de Stat de Medicină și Farmacie din Moldova. Antrenorii Clubului ”Stolas Leukas” lucrează săptămânal cu sute de copii din diferite localități ale Moldovei, îi învață luptele marțiale și Biblia.