Ce șanse are să intre în Împărăția lui Dumnezeu cel care a fost botezat dar nu are Duhul Sfânt?

Întrebare:

Sunt botezat în apă la penticostali dar nu am Duhul Sfânt. Am multe dileme printre care și următoarea – dacă un tânăr ca mine, botezat, a curvit cu o fată, mai are șanse la Împărăția Cerurilor?

Ce șanse are să intre în Împărăția lui Dumnezeu cel care a fost botezat dar nu are Duhul Sfânt?Chiar dacă te-ai botezat în apă, faptul că nu ai Duhul Sfânt este o dovadă că nu ești mântuit și nu mergi spre Împărăția Cerurilor. Scriptura spune:

Voi însă nu mai sunteţi pământeşti, ci duhovniceşti, dacă Duhul lui Dumnezeu locuieşte în adevăr în voi. Dacă n-are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui. (Romani 8:9)

Faptul că ai fost botezat nu te mântuiește. Nu știu ce motivație ai avut când te-ai botezat, dar evident că nu a fost o urmare a  botezului cu Duhul Sfânt, adică a primirii Duhului Sfânt în urma încheierii Noului Legământ cu Domnul Isus Hristos. În starea care ești acum nu te deosebești cu nimic de orice alt păcătos care merge spre pierzare. Dar, tot ca și oricare alt păcătos ai toate șansele să fii mântuit, doar să crezi în Domnul Isus Hristos. Trebuie să te naști din nou. Pocăiește-te din toată inima, cere lui Dumnezeu să-ți ierte păcatele și cheamă pe Domnul Isus să între în viața și inima ta, să-ți dea mântuirea și Duhul Sfânt și astfel să fii mântuit. Așa să te ajute Dumnezeu.