Cum şi la ce vârstă se face botezul persoanelor handicapate care nu pot decide singuri pentru ei?

Întrebare:

Buna sera, Am o întrebare si anume : persoanele cu handicap care nu sunt in stare sa decidă singuri pentru ei, cum sunt botezați sau la ce vârsta ?

Cum şi la ce vârstă se face botezul persoanelor handicapate care nu pot decide singuri pentru ei?Nu ştiu la ce confesiune vă referiţi şi nu ştiu cum procedează fiecare confesiune. Eu mi-a propus să răspund pe acest site cu învăţătura Cuvântului lui Dumnezeu. Principiul de bază nu se schimbă. Când le-a dat apostolilor marea însărcinare, Domnul Isus le-a spus:

Apoi le-a zis: „Duceţi-vă în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură. Cine va crede şi se va boteza va fi mântuit; dar cine nu va crede va fi osândit. (Marcu 16:15-16)

Botezul trebuie să urmeze credinţei. Lucrul acesta l-a spus foarte clar Filip când a fost întrebat de famenul etiopian:

Atunci Filip a luat cuvântul, a început de la Scriptura aceasta şi i-a propovăduit pe Isus. Pe când îşi urmau ei drumul, au dat peste o apă. Şi famenul a zis: „Uite apă; ce mă împiedică să fiu botezat?” Filip a zis: „Dacă crezi din toată inima, se poate.” Famenul a răspuns: „Cred că Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu.” A poruncit să stea carul, s-au coborât amândoi în apă, şi Filip a botezat pe famen. (Faptele apostolilor 8:35-38)

Orice om poate primi botezul doar dacă crede în Domnul Isus şi mărturiseşte cu gura lui aceasta.

Biblia nu menţionează nici un caz aparte despre botezul unei persoane handicapate care nu poate să decidă singură pentru ea. Principiul rămâne însă acelaşi. Dacă o persoană nu crede şi nu mărturiseşte credinţa ei în Domnul Isus Hristos nu poate primi botezul.

Cu părere de rău, sunt foarte mulţi oameni sănătoşi fizic, dar cu handicap spiritual şi ei nu ajung nici odată să creadă adevărul Evangheliei şi nici nu vor să-l înţeleagă.

Vizavi de această întrebare, mi-am amintit un caz care pe care mi l-a povestit episcopul Uniunii Bisericilor Baptiste din Tajikistan, Alexandr Vervai. O creştină din biserica pe care o păstorea, fiind la o vârstă înaintată, şi-a pierdut memoria. El a mers să o viziteze şi a întrebat-o dacă cunoaşte copiii ei, pe el, pe alţi oameni apropiaţi şi ea nu mai cunoştea pe nimeni. Dar când a întrebat-o dacă Îl cunoaşte pe Domnul Isus, faţa ei s-a luminat şi a spus că Îl cunoaşte şi Îl iubeşte pe Mântuitorul ei.

Dar tu, dragă cititorule, Îl cunoşti pe Domnul Isus? Ai încheiat un legământ cu El?