Ce spune Biblia despre vopsirea unghiilor?

Întrebare:

Este permis fetelor creştine sa se machieze sau vopsirea unghiilor? Înţeleg ca hainele care provoacă pofte sunt interzise, e si normal acest lucru dar unghiile ce au? Mie de exemplu îmi place vopsirea unghiilor ca să la port scurte si viu colorate. Este o problema?

Ce spune Biblia despre vopsirea unghiilor?Am găsit în Biblie un singur verset care menţionează despre unghiile femeilor dar nu despre vopsirea unghiilor. Este o lege dată de Dumnezeu poporului Israel şi spune astfel:

Când vei merge la război împotriva vrăjmaşilor tăi, dacă Domnul îi dă în mâinile tale, şi vei lua prinşi din ei, poate că printre cei prinşi vei vedea o femeie frumoasă şi vei dori s-o iei de nevastă. Atunci s-o aduci înăuntrul casei tale. Ea să-şi radă capul şi să-şi taie unghiile, să-şi lepede hainele pe care le purta când a fost prinsă, să locuiască în casa ta şi să plângă pe tatăl şi pe mama ei o lună de zile. După aceea, să te duci la ea, să-i fii bărbat, şi ea să-ţi fie nevastă. Dacă nu-ţi va mai plăcea, s-o laşi să plece unde va voi, dar nu vei putea s-o vinzi pe argint, nici să te porţi cu ea ca cu o roabă, pentru că ai înjosit-o. (Deuteronomul 21:10-14)

Vreau să atrag atenţia cititorului la faptul că Dumnezeu nu îngăduie înjosirea oamenilor nici chiar atunci când ei ajung robi, sau prizonieri de război, pentru că omul a fost creat după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu. Faptul că i se cerea acelei femei să-şi radă capul şi să-şi taie unghiile trebuia să-i transmită şi ei un mesaj clar că o rupe total cu trecutul păgân şi de acum înainte întră în poporul lui Dumnezeu cu drepturi depline pentru că devine soţia unui bărbat din Israel.

Nu putem în nici un caz folosi acest pasaj biblic pentru a argumenta sau a interzice vopsirea unghiilor la femei. Pentru că vopsirea unghiilor este un fel prin care femeile se împodobesc, cred că am dat deja un răspuns la acest subiect în articolul “Este păcat pentru femei să poarte bijuterii?”,