Ce spune Biblia despre poziţiile sexuale?

Ce spune Biblia despre sexul în căsătorie

Întrebare:

Întrebarea mea este următoarea (nu este o ironie la adresa nimănui): Se vorbeşte în Biblie despre preludiu şi poziţii sexuale? Poate este păcat ca femeia să stea deasupra din moment ce trebuie să fie supusă şi un ajutor? În timpul actului sunt interzise săruturile pe abdomen, spate şi gât? Dacă în zona genitală este păcat, mă gândesc că şi în alte locuri în afară de gură e la fel. Mai precis, scrie în Biblie despre cum e bine să faci dragoste? Aş fi fericită să citesc un pasaj în care sexul oral să fie interzis pe nu ştiu ce motiv, numai că vreau ceva concret, să se zică clar: „atingerea zonei X este păcat capital pentru că…” nu aşa, de departe, că Dumnezeu a vorbit de împreunare şi că această formă de sex nu este o împreunare…

De ce am ales să răspund la întrebare?

Chiar dacă autoarea întrebării spune că nu este o ironie la adresa nimănui, la prima citire a pasajului se simte o ironie şi, având în vedere celelalte comentarii care au fost plasate de aceeaşi autoare pe portalul Moldova Creștină, am ezitat să răspund anterior. Dar, după ce autoarea a mai plasat un comentariu în care a repetat întrebarea şi a mai spus că a mers la biserica din apropierea ei să întrebe pe preot, iar acesta a alungat-o, spunând că este prea mică ca să întrebe astfel de lucruri, am hotărât că este necesar să dau un răspuns. Şi apoi, judecând după întrebările ce le primesc de la cititori, îmi dau seama că sunt mulţi oameni care sunt frământaţi de aceste întrebări şi doresc să primească un răspuns. Dumnezeu nu ne vrea în neştiinţă şi este gata să răspundă la întrebările pe care le avem. Anterior am publicat mai multe articole la acest subiect şi nu doresc să mă repet aici, de aceea, mă voi limita cu răspunsuri la întrebările puse.

Despre preludiu

În cartea Cântarea Cântărilor din Biblie este descrisă dragostea romantică a împăratului Solomon cu preaiubita sa, Sulamita. Preludiul este descris în cea mai mare parte a cărţii. Este înţelept şi necesar pentru orice bărbat căsătorit şi orice femeie căsătorită să citească cu atenţie această carte, din care va învăţa cum să-şi admire partenerul sau partenera şi cum să-i dăruiască dragostea sa într-un fel vrednic de Dumnezeu. Cartea are doar 8 capitole. Cu insistenţă recomand tuturor să studieze cursul de studiere inductivă a Bibliei „Căsătorie fără regrete”. Lecţia 9 din acest curs este dedicată în întregime felului cum aşteaptă şi doreşte Dumnezeu de la un bărbat şi o femeie creştini să se raporteze unul la altul în relaţia lor sexuală în căsătorie.

Despre poziţiile sexuale

Dumnezeu nu menţionează în Biblie în mod specific o poziţie sexuală şi cu atât mai mult nu dă porunci prin care ar cere să fie respectată una sau ar interzice alta. Actul sexual este un aspect intim şi sfânt al fiecărui cuplu căsătorit şi Dumnezeu respectă intimitatea relaţiei lor. Dar, voi citi un pasaj din Biblie, care, cel puţin în opinia mea, se referă la acest subiect.

În Epistola I a lui Pavel către Corinteni, Apostolul le răspunde creştinilor din Corint care au întrebat cum trebuie să fie comportamentul sexual al unui creştin în căsătoria sa şi le spune:

Bărbatul să-şi împlinească faţă de nevastă datoria de soţ; şi tot aşa să facă şi nevasta faţă de bărbat. Nevasta nu este stăpână pe trupul ei, ci bărbatul. Tot astfel, nici bărbatul nu este stăpân peste trupul lui, ci nevasta. Să nu vă lipsiţi unul pe altul de datoria de soţi, decât doar prin bună învoială, pentru un timp, ca să vă îndeletniciţi cu postul şi cu rugăciunea; apoi să vă împreunaţi iarăşi, ca să nu vă ispitească Satana, din pricina nestăpânirii voastre. (1 Corinteni 7:3-5)

Datoria de soţ sau soţie stă în a-i oferi împlinire sexuală partenerului sau partenerei de legământ. Într-o căsătorie unde şi unul şi altul doreşte binele celuilalt, nu ar fi cazul să apară vreodată probleme la acest subiect. Creştinul adevărat are în inima lui dragostea lui Dumnezeu şi, prin această dragoste, caută totdeauna binele celuilalt. Astfel nu va forţa şi nu va pune presiune asupra partenerului, cerându-i ceva care îi răneşte cugetul.

Despre sexul oral

Biblia nu menţionează specific despre această practică. Dar, îmi amintesc că printre primele comentarii plasate de autoarea întrebării de la care a pornit acest articol, persoana respectivă a scris despre sine că primeşte şi oferă sex oral. Mai citez încă o dată cum este pusă acum întrebarea:

Aş fi fericită să citesc un pasaj în care sexul oral să fie interzis pe nu ştiu ce motiv

Felul acesta de a pune întrebarea îmi arată că practica sexului oral o face nefericită şi ar dori un argument care ar putea să-l pună în faţa persoanei care îi impune această practică.