Ce spune Biblia despre fumat?

fumatul

Data de 31 mai este marcată ca şi Ziua Mondială Fără Tutun. Iată ce statistici am citit într-un articol semnat de Felicia Roşca plasat pe portalul http://www.presa.md

În acest an, genericul stabilit este „Tinerete libera de tutun”. Statisticile internaţionale arată că, la nivel global, numărul tinerilor care fumeaza este în continuă creştere.  Această situaţie este caracteristică şi pentru Republica Moldova. Anual, peste 5,4 mln de oameni decedează în lume din cauza cancerului de plămâni, maladiilor cardiovasculare şi alte boli atribuite fumatului. Dacă nu se vor întreprinde măsuri concrete pentru a stopa pandemia de tabagism, către anul 2030 această cifră va fi de 8 mln. Conform datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, consumul de tutun în lume ocupă locul doi în totalitatea cauzelor de deces. Fumatul constituie factorul de risc al cel puţin şase din cele opt cauze principale ce duc la deces.  Conform unui studiu efectuat de Centrul Naţional Ştiinţifico–Practic de Medicină Preventivă, 15% din elevii care au virsta de 13–15 ani fumează. Din numărul total de respondenţi, 43% au încercat să fumeze şi 46% din ei au avut această experienţă până a atinge vârsta de 10 ani.

Ce spune Dumnezeu în Biblie despre fumat? M-am gândit să scriu un articol, dar mi-am amintit că am abordat acest subiect destul de larg în articolul Poţi lua parte la Cina Domnului (Sfânta Împărtăşanie) dacă fumezi? Vă invit să citiţi acest articol.