Avantajele Institutului de studiu Biblic inductiv

Sunt multe instituții de învătământ în lumea noastra care iți pot oferi o educație buna și să te prepare pentru o anumita slujba. Având o educație de la universitate seculara stiu ce înseamnă să învăț o specialitate, studiându-ma teorie pentru 4 sau 5 ani și dupa asta să castig cunoștința practica singur. Ani de zile eu credeam ca să ma învăț așa este metoda cea mai buna de a deveni un prosesionist. Când visiteam Chișinău, Moldova am facut cunostinta cu Institutul de studiu Biblic inductiv. Am inteles ca sunt multe avantaje pentru a studia la Institutul de studiu Biblic inductiv și aș dori să le povestesc folosind trei avantaje majoare ca un ghid, fiind ca Institutul de studiu Biblic inductiv te învată cum să studiezi Biblia, cum să predai Biblia și cum să lucrezi untr-o echipa.

Se spune ca lideri eficenți nu se nasc ci sunt dezvoltați. Institutul te învată cum să devii un lider eficent. Sunt mulți lideri în lumea noastra dar sunt puțini care sunt eficenți. Eficenție unui lider se vede prin rezultatele lui și rezultatele Institutului se văd bine și ușor. Daca vrei să fii eficent în lucrarea lui Dumnezeu deci ai nevoie să fii învățat și mai ales să stii cum să studiezi Biblia pentru ca Ea este ghidul tău pentru eficiența. Institutul te învată cum să studiezi Biblia intr-un mod sistimatic și îți dă stuctura și ordina în timpul tău de a studia. Vei învăta să scoți adevarurile Bibliei singur în timp când te disciplinezi în studierea Bibliei zilnic. În timp ce înveți cum să studiezi vei vedea schimbările radicale în viața ta în continuare. Viața ta spirituala va crește rapid în timp ce urmărești sfaturile mentorului tău, acela ce te învată la Institut. Nu sunt multe instituțile de invățământ care îți pot oferi în același timp, și un professor și un mentor, dar la Institut vei avea și unul și altul. Aceasta este partea teoretica care îți oferă Institutul și asta te va conduce la următorul pas, partea practica.

Institutul nu doar te învată teorie, și te învată cum să aplici ceea ce înveți intr-un mod ușor și practic. În timp ce studiezi, vei învată din exemplul invatatorului tău, și specific, vei învată arta predarei și cum să conduci pe altii intr-un grup mic de studiu Biblic. O parte din Institutul este aplicare sau mai bine spus, partea practica care înseamnă ca vei merge și vei preda acel studiu Biblic care l-ai studiat la Institut. Ai material să predai pentru ca numai ce ai studiat manualul la Institut și ești în stare să deschizi un grup mic și să predai. Ești gata să incepi procesul ucenicizării. În timp ce predai manualul, ai un mentor care este gata să te ajute când vor apărea situațile care cer ajutor. Dupa ce predai manualul, trebuie să inviți ucenicii tăi să vină cu tine la urmatoarea sesiune unde vei continua studile tale și ucenicii tăi vor incepe a învăta. Procesul ucenicizării are inceputul în viata ucenicilor tăi, și tu implinești chemarea lui Dumnezeu de “a face ucenicii din toate neamnuri”.

Un alt avantaj care îți oferă Institutul de studiu Biblic inductive este ca te învată cum să lucrezi intr-o echipa. Când incepi grupuri mici de studiu Biblic și faci ucenicii, în același timp formezi bază unei echipei care va lucra pentru a înainta Evanghelia. Pentru unii, este foarte dificil să lucreze intr-o echipa pentru ca nici odata nu au fost invățați cum să lucreze așa. A lucra intr-o echipa cere efort și mulți nu sunt gata să faca efortul. Învățându-te la Institutul de studiu Biblic inductiv vei dezvolta o viziune pentru viitor, o viziune comuna pentru tine și ucenicii tăi. Veți lucra împreuna pentru a implini viziune. Fiind un student la Institutul de studiu Biblic inductive vei invăța să treci peretele confesiunilor care ne fac să fim sepărați. Înveți să studiezi și să aplici ceea ce înveți în viata ta prin ucenicizare, zidirea unei echipei și slujire. Cu echipa ta, impreuna veți face ucenicii noi. Facând ucenicii noi, veți aduce creștere în biserica ta locala. Vei sluji bisericii tale și biserica ta va avea multe beneficii fiind în primul rand crestere cantitativa și calitativa.

După cum ai văzut bine, sunt multe avantaje când studiezi la Institutul de studiu Biblic inductiv. Unele sunt rasplății, și în viata aceasta și în vesnicie. Nu ai dori și tu să iei partea din lucru asta extraordinar? Este posibil, și daca vrei, trebuie să contactezi pe Domnul Vasile Filat folosind emailul lui vasile.filat(@)gmail.com. Eu sper ca vei răspunde la chemarea Domnului și să faci ucenicii. Daca vrei să fii eficent în lucrarea de a face ucenicii deci trebuie să fii învățat. Poti fi învățat la Institutul de studiu Biblic inductiv de Eurasia. Domnul să te binecuvanteze.