Este permis unui creştin să acceseze site-uri de noutăţi cu publicitate erotică şi pornografică?

Întrebare:

În ultima vreme pe paginile ProTV.md şi ProFM.md au apărut bannere publicitare cu femei dezbrăcate şi imagini erotice. Înţeleg că un creştin care trăieşte în ascultare de Dumnezeu nu va mai accesa aceste pagini, dar este oare aceasta tot ce poate face? Am impresia că sunt alte lucruri pe care avem datoria să le facem ca şi creştini. Ce credeţi în această privinţă?

Sunt foarte întristat de faptul că paginile de internet ale canalelor TV şi posturilor Radio au ajuns să promoveze indecenţa şi imoralitatea în mod deschis şi obraznic. O mai făceau şi înainte, dar ceva mai subtil, acum însă o fac fără ruşine şi fără ca să fie opriţi de autorităţi. Iată ce voi face şi cred că este important şi necesar să facă fiecare creştin vizavi de acest fenomen rău apărut:

  1. Să ne rugăm pentru pocăinţa şi mântuirea celor care plasează astfel de publicitate şi ca să se oprească din răul pe care îl pricinuiesc societăţii.
  2. Categoric să nu mai accesăm aceste pagini de Internet.
  3. Creştinii trebuie să anunţe conducerea acestor posturi de TV şi Radio prin email şi telefon că nu va mai accesa paginile lor până când nu vor fi scoase bannerele şi imaginile indecente. Nu am găsit pe net datele de contact ale portalurilor menţionate şi invit cititorii care le cunosc să ne vină în ajutor şi să le plaseze.
  4. Să anunţe pe toţi prietenii, colegii, membri bisericii din care face parte şi toţi cunoscuţii despre decizia care a luat-o şi să-i indemne să facă acelaşi lucru urmând exemplul.
  5. Să adreseze petiţii deputaţilor Parlamentului pentru care şi-au dat votul, Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Preşedintelui Parlamentului şi Prim-Ministrului. Invit cititorii portalului nostru care sunt jurişti să plaseze la comentarii adresele şi numele instanţelor care trebuie să fie sesizate.
  6. Să facă pe computer setările necesare la programul de accesare a paginilor de Internet şi să adauge paginile acestor posturi de TV şi Radio la lista celor blocate, sau interzise, ca să nu fie accesate accidental de copii.

Este foarte trist că am ajuns vremuri când trebuie să-i protejăm pe copiii noştri de la accesarea paginilor de noutăţi.

Ce alte măsuri le consideraţi necesare?