Ascultarea face mai mult decât orice | Editorial Radu Blendarencu

Nu cred că este cineva care să nu urmărească cu ingrijorare și strângere de inimă la tot ce se întâmplă în lume. Încercăm să ascultăm de autoritățile statului care ne îndeamnă să stăm acasă, dacă dorim ca această criză să treacă mai repede. Îmi aduc aminte cum, fiind copil, după orice traumă pe care o primeam în timpul jocurilor copilăriei noastre, medicul ne avertiza, că, dacă vom sta acasă, mai repede ne vom recupera. Însă lipsa înțelepciunii de atunci, făcea ca să nu ascultăm de medici, și repede ieșeam la joacă, agravând astfel traumele primite, și respectiv prelungind timpul de recuperare. Mai mult decât atât, îi puneam pe părinți în cheltuieli în plus, și timp pierdut, și asta doar pentru că nu ascultam de medici. Dar atunci eram copil. Acum însă unii dintre noi se poartă exact ca niște neascultători. Mă uimesc să văd cum unii care pretind că au imunitate divină, nu respectă autoritățile statului, deși pretind că în neprihănirea lor, pot evita această boală care nu are nici confesiune, și nici hotar.

De ce oare trebuie să ne jucăm de-a credința când deja este dovedit, că cea mai bună măsură de protecție, la moment este autoizolarea? Și oare nu spune Mântuitorul Domnul Isus Hristos, că cea mai mare poruncă este să îl iubești pe Dumnezeu cu toată puterea și cugetul tău, și pe aproapele tău ca pe tine însuți. Ori, atunci când nu te supui statului care în aceste condiții încearcă diminuarea efectelor acestui virus, această se numește răzvrătire și nesupunere. Iar lucru acesta este neplăcut în ochii lui Dumnezeu. Cu siguranță că astfel de cazuri de “vitejie” nu îi sunt plăcute lui Dumnezeu. Iar dacă propagi dragostea față de aproape, ca și slujitor al lui Dumnezeu, îndeamnă-l să stea acasă, să citească Sfânta Scriptură, și să petreacă timp în rugăciune cu familia. Este cel mai frumos lucru pe care poți să îl faci.

Apoi Dumnezeu ne-a binecuvântat să trăim într-o era a tehnologiilor informaționale. De ce oare slujitorii unor confesiuni din țara noastră nu le folosesc chibzuit pentru a interacționa cu enoriașii. Trebuie să înțelegem situația prin care trecem. Fiecare suflet din țara noastră este de mare preț. Dacă Dumnezeu pune valoare pe viața umană, de ce noi de multe ori o ignorăm și o expunem la pericole. Nu este oare mai înțelept să ascultăm acum, să acționăm la moment cum ne îndeamnă autoritățile, și împreună vom trece biruitori prin această criză pandemică.

S-au izolat mari oameni a lui Dumnezeu la vremea respectivă în timpul epidemiilor și pandemiilor iar acest lucru i-a ajutat să fie efectivi din nou odată cu trecerea acestora. Deci nu e nimic periculos să stai acasă, și mai mult decât atât, să îi îndemni pe oameni să facă același lucru. Dacă îți iubești aproapele, atunci nu îl expui la pericol în numele uneii tradiții, dar pentru binele său și al familiei sale îl îndemni să aștepte acasă.
Mai mult decât atât, ca și lider, trebuie să fii exemplu în tot ceea ce faci, iar ascultarea trebuie să facă parte din caracterul oricărui slujitor.
Trecem cu toții printr-o perioadă dificilă a istoriei. Tocmai de aceea unitatea și ascultarea ne vor face ca împreună să lucrăm spre bine, iubindu-ne familiile și aproapele nostru. Nu contează cât de mari nu ar fi intențiile noastre, tot ce are valoare acum, este să stăm acasă. Doar așa putem să ne protejăm și să salvăm vieți!!