Am revenit peste ani la cartea care mi-a schimbat viața

În anul 2008 am primit această carte cadou de la Grădinaru Profira. Aveam 18 ani. Am început să o studiez intensiv, captivată de subiect. Îmi amintesc că alergam totdeauna când aveam timp liber să continui studiul. Era la momentul potrivit, îmi răspundea la întrebările mele; atât de relevantă la acea vârstă. M-a ferit de greșeli care mi-ar fi distrus viața.

Citesc acum în ultimul capitol din carte gândul care a însuflețit autoarea, rugăciunea și dorința inimii ei:

”… m-am gândit la oamenii care sunt complet ignoranți cu privire la calea lui Dumnezeu și mi-am dat seama cât de important este mesajul acestei cărți, câte vieți pot fi schimbate ca urmare a faptului că oamenii sunt puși față în față cu ceea ce spune Dumnezeu.” (Kay Arhur în cursul ”Sexualitatea din perspectiva Bibliei”, p. 236)

Viața mea este una din aceste vieți schimbate. Am fost ignorantă cu privire la calea lui Dumnezeu. Nu știam decât foarte puține despre Dumnezeu. Nu știam cum vrea Dumnezeu eu să trăiesc și ce să fac. Nu știam că trebuie să caut să înțeleg, să aflu voia Lui. Trăiam ”ca toată lumea”. Mai mult pe la discotecă, decât la biserică.

Mi-am înțeles starea când am fost pusă față în față cu ceea spune Dumnezeu. Cineva mi-a pus o oglindă în mână, o oglindă pentru sufletul și mintea mea – această carte.

Sexualitatea din perspectiva Bibliei - mi-a schimbat viața la 18 ani

Pe 10 noiembrie, cu o săptămână în urmă, am predat lecția a 10-a din această carte la mișcarea de tineret ”Generația Curată”. Am predat lecția din curs în care cu 7 ani în urmă mi-am scris rugăciunea de pocăință. Frumoasă coincidență.

Lecție despre sexualitate - Irina Batin

Deja am finalizat acest curs de studiat la „Generația Curată”. Pe 24 noiembrie vom avea recapitulare sub formă de concurs. Cei care doresc să procure cartea sunt invitați. Cumpărați mai multe, faceți cadou aceste cărți. Sunt absolut sigură că poate schimba multe vieți, așa cum mi-a schimbat mie viața. După mine, e cea mai bună carte de evanghelizare.

Cu lacrimi studiam atunci această carte. Cu lacrimi de pocăință, pentru că înțelegeam că viața mea este urâtă înaintea lui Dumnezeu. Cu lacrimi studiez acum și mă gândesc ce mare îndurare a avut Dumnezeu față de mine. Cât de mulți suferă, pentru că nu cunosc poruncile lui Dumnezeu, pe care El le-a dat pentru fericirea noastră. Cât de multe fete ajung la depresie, relații premaritale, avorturi, suicid, boli sexual-transmisibile, disperare care le aruncă din brațele unui bărbat în ale altuia ș.a.m.d. Nu pentru că nu ar vrea să fie fericite, toate sunt în căutarea fericirii. Cei mai mulți fac greșeli spre nefericirea lor nu pentru că resping poruncile lui Dumnezeu, ci pentru că nu le cunosc.

Așa eram și eu, în necunoștință, dar am ajuns să cunosc poruncile lui Dumnezeu. Viața mea s-a schimbat radical la vârsta de 18 ani. Pot mărturisi despre aceasta foștii colegi și prieteni.

Toată viața voi fi recunoscătoare lui Dumnezeu pentru Grădinaru Profira, care și-a înțeles responsabilitatea de a împăca pe oameni cu Dumnezeu, slujba împăcării încredințată creștinilor.

Grădinaru Profira a spus Evanghelia Irinei Batin

Cât de mult îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul de a avea învățători minunați, Vasile Filat, Anastasia Filat, Mia și Costel Oglice, care mi-au dat pregătirea necesară ca să pot și eu schimba viața altor tineri.

Vasile Filat - mentor și învățător pentru Irina Batin

Dacă aș evalua în procente, cred că 70 % din timpul meu sunt îndreptate spre aceasta, iar celelalte sunt conexe.

Eu nu știam de ce am nevoie ca să merg să caut, să întreb, să citesc. M-au găsit cei care știau. Domnul Isus a spus femeii samaritence:

Isus i-a zis: „Dacă ai fi cunoscut tu darul lui Dumnezeu şi cine este Cel ce-ţi zice: „Dă-Mi să beau!”, tu singură ai fi cerut să bei, şi El ţi-ar fi dat apă vie.” (Ioan 4:10)

Oamenii nu cer apa vie, pentru că nu cunosc. Nu cunosc nici că există, nici că au nevoie de ea. Doar cei care au primit-o înțeleg această nevoie și pot să spună oamenilor despre ea. Iată de ce mi-am dedicat viața pentru aceasta. Vreau să salvez viața altora, așa cum a fost salvată a mea, nu doar pentru fericire aici pe pământ, ci pentru veșnicii.

Dragostea Adevărată Așteaptă - proiect petnru a schimba viața multor tineri

Coordonez deja al 3-lea an proiectele ”Dragostea Adevărată Așteaptă” și ”Dreptul la Viață al Copilului Nenăscut”. Am văzut aproape 25 000 de tineri care s-au decis să asculte de Cuvântul lui Dumnezeu. Am auzit reproșuri, din partea celor care au participat la lecțiile biblice la acest subiect, care mi-au arătat importanța și urgența predării Bibliei:

”De ce așa de târziu ați venit?”, ”De ce nu ați venit când eram în clasa a VI-a?”, ”De ce doar voi spuneți aceste lucruri? De ce nu suntem învățați așa și din manualele de la școală?”…

Dacă nu ajungea la timp acest curs de studiu biblic în mâna mea, aș fi adresat și eu așa întrebări. Ce îndurare și ce responsabilitate!

Cine înțelege și are pe inimă această durere, vă invit să vă alăturați echipei de voluntari ProFamilia (+373 76718882). Să ducem tinerilor și adolescenților Cuvântul lui Dumnezeu ca să avem bucuria vieților schimbate în fața ochilor. Am scris anterior mărturia unei fete în urma proiectului ”Dragostea Adevărată Așteaptă”. Vă invit să o citiți.

Următorul curs pe care-l vom studia la Generația Curată în fiecare marți la 18:00, pe str. Ciocârliei 2/8 (regiunea Telecentru) este ”Doamne, vindecă-mi rănile”. Vă invit cu drag.