”Am fost influențată în mod pozitiv de toți învățătorii care sunt aici, de modul lor de a sluji neîncetat”. INTERVIU cu Eliza Drăgan, studentă la facultatea Taekwon-Do la Școala Internațională de Misiune

Eliza Drăgan a finisat anul doi la facultatea Taekwon-Do la Școala Internațională de Misiune – Precept Ministries Eurasia. Astăzi aflăm cum cunoștințele acumulate au influențat slujirea ei și cum planifică să aplice ceea ce a învățat.


Eliza Drăgan. Şcoala internaţională de Misiune. Taekwon-doElena Stoleri:
Eliza, acum ai terminat anul II la Școala Internațională de Misiune. Care sunt impresiile tale despre această școală?

Eliza Drăgan: Cred că școala aceasta este un lucru foarte bun. În principiu aici- dacă vrei, poți să ajungi la un nivel. Dacă nu vrei, tot ajungi la un nivel, pentru că ea cumva te obligă să ajungi la un anumit nivel, chiar dacă unul mediu, dar tot ajungi. Dacă nu te-a obligat, înseamnă că te-a trimis acasă.

E. S: Poți să împărtășești câteva lucruri pe care le-ai învățat aici?

E. D: Cred că pe primul plan este să nu renunți niciodată, chiar dacă nu-ți iese un lucru, trebuie să-l faci din nou și din nou. Apoi, am învățat disciplina. De asemenea, la studiu biblic am învățat să nu trăiesc numai pentru foloasele mele, ci să mă gândesc mai mult la foloasele celorlalți.

E. S: S-a schimbat ceva în viața ta și în slujirea pe care o faci, după primul an de studii?

E. D: După primul an categoric ceva s-a schimbat. Am fost influențată în mod pozitiv de toți învățătorii care sunt aici, de modul lor de a sluji neîncetat. Tot timpul fac ceva: tabere, predau la Școala și nu se opresc deloc. Pentru mine aceasta a fost un exemplu extraordinar și mă străduiesc să urmez acest exemplu și continuu să fac câte ceva pentru Dumnezeu, tind spre aceasta. Pe lângă aceasta, am învățat multe lucruri practice: Taekwon-Do, cum să studiez Biblia, cum să fac planuri de predare.

E. S: Încă puțin și anul acesta de studii se va termina. Ce planifici să faci mai departe, după ce vei pleca acasă?

E. D: Să-mi continui grupele pe care deja le-am deschis. Una din grupe vreau să o împart în două, pentru că deja e destul de mare și vreau să o împart pe mai multe nivele. De asemenea, vreau să investesc mai mult timp în viața personală a ucenicilor mei, căci mi-am dat seama că acest lucru este foarte important. Vreau să văd care dintre ucenicii mei sunt posibili antrenori pentru viitor.

E. S: Ce sfat ai putea să le dai studenților anului I sau celor care planifică să vină la Școala Internațională de Misiune?

E. D: Celor care vor să vină, neapărat să vină! Celor care sunt la anul I i-aș sfătui în primul rând să noteze tot, chiar dacă profesorul nu spune să facă aceasta. Mai ales la antrenamente să-și noteze tot: modul cum explică profesorul, jocurile care se fac, ordinea în care li le predă, cum le explică a doua oară când n-au înțeles un lucru, pentru că aceasta îi va ajuta să știe cum să predea la anul viitor. Apoi, să lucreze în plus, pe lângă antrenamente, să facă mai mult decât li se cere, pentru că așa pot să ajungă la un nivel maxim. De asemenea, la studiu biblic, multora le este greu, dar îi sfătuiesc să o ia încet și cu răbdare, pentru ca la sfârșit vor învăța multe lucruri.

E. S: Mulțumesc pentru interviu, Eliza! Dumnezeu să te binecuvânteze în slujirea ta și să te folosească pentru ca să aducă la pocăința mai mulți oameni din țara ta!