De ce alegerile parlamentare vor fi miercuri?

Pe măsura posibilităţilor, am urmărit cu atenţie desfăşurarea evenimentelor politice din ţara noastră după cele întâmplate la 7 aprilie. Multe lucruri s-au întâmplat pentru prima dată şi lista lor se pare că nu s-a încheiat încă. M-am mirat când am auzit că data alegerilor anticipate a fost stabilită pentru 29 iulie, aceasta fiind miercuri, şi nu ziua de odihnă de duminică cum a fost totdeauna de la proclamarea independenţei încoace. Aşa cum au făcut-o toţi, m-am întrebat: „De ce?” Mi-am dat seama că este o altă cursă care se întinde şi prin care se urmăreşte manipularea alegătorilor şi limitarea libertăţilor.

Acum ne aflăm la Kiev împreună cu fiica unde am fost invitat să predau un curs de Evanghelizare prin sport pentru cei peste 30 de sportivi adunaţi din Ukraina şi alte ţări veniţi să înveţe cum să folosească sportul pentru a conduce pe oameni la Hristos. Am ales să venim cu autobusul şi în drum am avut cu ceilalţi pasageri câteva discuţii interesante care au aruncat pentru mine mai multă lumină asupra posibilului scop care s-a urmărit la stabilirea datei alegerilor pentru 29 iulie.

Eleonora este studentă la Academia de Studii Economice din Moldova şi pleca în SUA prin intermediul programului „Work and Travel” ca să câştige ceva pentru studiile ei. Când a aflat că alegerile vor fi într-o zi de lucru, şi-a dat seama că va fi foarte greu pentru ea să-şi poată lua liber de la serviciu, mai ales că va avea nevoie de trei zile: o zi ca să meargă până la Chicago, apoi o zi să stea acolo să voteze şi altă zi să se întoarcă înapoi. Va fi foarte greu să poată primi aceste trei zile. Dar, i-am spus că nu este imposibil şi am sfătuit-o să meargă din primele zile la patronul ei şi să-i explice cât de importanta este participarea ei la aceste alegeri de care ţine viitorul ei, al copiilor şi al ţării noastre întregi.

D-ul Nicu, un alt pasager, este căsătorit şi împreună cu soţia au trei copii. El mergea la Kiev ca să-şi ia viza pentru Olanda unde merge în fiecare săptămână să aducă câte o maşină pentru cei ce le cumpără la comandă. D-ul Nicu s-a arătat de asemenea îngrijorat şi nemulţumit pentru că el pleacă totdeauna lunea şi vine acasă până vineri, dar din pricina că alegerile au fost puse în ziua de miercuri, va trebui să stea acasă în acea săptămână şi aceasta îi va crea multe dificultăţi. Totuşi, d-ul Nicu s-a arătat hotărât să stea acasă în acea săptămână pentru a-şi da votul în apărarea libertăţii şi democraţiei.

După ce am discutat şi am ascultat pe aceşti doi pasageri, mi-am pus întrebarea: Oare nu cumva acesta a fost intenţia când s-a fixat data alegerilor pentru 29 iulie, ca să facă imposibilă participarea la alegeri a multor concetăţeni care se află la munci peste hotare?

M-am întristat pentru moment, dar repede mi-am amintit cuvântul lui Dumnezeu care spune:

Cine sapă groapa altuia cade el în ea, şi piatra se întoarce peste cel ce o prăvăleşte. (Proverbele lui Solomon 26:27)

Mi-am amintit şi de felul frumos cum Dumnezeu ne-a răspuns la toate rugăciunile până în prezent. După evenimentele din 7 aprilie, de fiecare dată când a fost o şedinţă importantă a Parlamentului, mai ales când trebuia să fie ales Preşedintele ţării, am ale să postim cu toată biserica cu o zi înainte de eveniment şi am chemat pe toţi cititorii portalului să postim cu post negru, fără să mâncăm şi fără să bem ceva, ci doar să strigăm la Dumnezeu. Rugăciunea noastră a fost ca să nu îngăduie Dumnezeu deputaţilor să voteze din laşitate sau din pricina că sunt sub presiuni şi intimidări. Şi Dumnezeu n-a răspuns în chip minunat, aşa cum am cerut.

Apoi, chiar atunci, după 7 aprilie, am postit şi am chemat creştinii din ţara întreagă să se alipească cerând lui Dumnezeu să ne păzească de vărsare de sânge. Şi Cel Atotputernic ne-a ascultat. Este adevărat că ne doare mult pentru cei patru tineri care au fost omorâţi mişeleşte şi de fetele care au fost violate şi umilite şi ne rugăm să le dea Dumnezeu mângâiere celor care suferă până acum, dar în acelaşi timp, îi mulţumim lui Dumnezeu că n-a îngăduit să se întâmple ciocniri cu vărsare de sânge şi că le-a dat înţelepciune liderilor opoziţiei se lase provocaţi de nimeni şi să acţioneze cu răbdare rămânând în cadrul legal.

Având în vedere toate aceste experienţe în care am văzut mâna puternică a lui Dumnezeu, să ne păstrăm credinţa şi să alergăm la El după izbăvire şi milă.

Invit pe toţi cititorii portalului Moldova Creştină să postim cu post negru, fără să mâncăm şi fără să bem nimic în fiecare zi de miercuri, până în ziua alegerilor – 29 iulie.

Mâine voi veni cu un nou anunţ scurt pe portal în care voi anunţa pentru ce să ne rugăm şi să postim miercurea viitoare – 24 iunie.

Invit cititorul să scrie opinia: De ce credeţi că alegerile au fost puse pentru ziua de miercuri?