Ajută credinţa în Dumnezeu?

Întrebare:

Credeţi că vă ajută faptul că credeţi in Dumnezeu ? Am urmărit odată la ştiri cum ca o femeie pentru ca nu a avut 35 de lei să cumpere un medicament, ia murit copilul. Nu e de mirare ca nu-i pasă lui D-zeu. Daca I-ar fi păsat, ar fi făcut ceva. Cat despre iad: nu cred ca aveţi nici cea mai vagă idee ce este iad. Foarte mulţi azi sunt buni filosofi care iţi oferă tot felul de explicaţii. Dar puţini pot înţelege.

În ce mă priveşte pe mine personal, credinţa în Dumnezeu m-a ajutat foarte mult şi continuă să mă ajute. Dar în ce priveşte cazul cu copilul despre care s-a scris mai sus: nu-mi pot da seama ce medicament există de 35 de lei, care ar fi putut salva viaţa unui copil?! Dar chiar dacă ar fi fost şi aşa; părerea mea este că un părinte, care îşi iubeşte copilul, ar fi găsit si o sumă mai mare de bani ca să-şi salveze copilul! Daca ar fi stat cu cerşitul la marginea drumului, făcea aceşti bani… Eu înţeleg dacă ar fi fost vorba de 35 000 de lei sau dolari: dar 35 de lei?..

Dar să vă povestesc cum m-a ajutat pe mine credinţa în Dumnezeu într-o situaţie similară, când viaţa mi-a fost în pericol de moarte. După ce am născut primul copil (care acum are 18 ani), am slăbit brusc şi arătam foarte bolnăvicioasă, dar toate controalele care le făceam, arătau că sunt absolut sănătoasă. Cu vre-o opt ani în urmă starea sănătăţii s-a înrăutăţit cu mult, dar medicii nu-mi găseau nici o problemă de sănătate. Chiar şi în SUA am făcut investigaţii şi medicii de acolo erau de aceiaşi părere. Cu patru ani în urmă, vara, eram sigură că nu mai ajung până la anul nou. Totuşi, Dumnezeu m-a ţinut pe picioare şi, prin învăţătorii şi mentorii noştri am ajuns la un medic terapeut în SUA, care imediat, fără nici o investigaţie, mi-a spus care este problema. După ce mi-a făcut investigaţiile necesare, toţi se mirau că mai trăiesc, având în vedere problema care o aveam: artera ciliacă, care alimentează cu sânge etajul superior al abdomenului, era blocată la 90 %!. Şi mai mare a fost problema când s-a descoperit cauza: iniţial se credea că cauza este o stenoză a pereţilor vasului, dar angiografia prin contrast a arătat că muşchii diafragmei strangulau acest vas. Domnul a avut milă de mine şi s-a găsit un medic care a mers la risc şi m-a operat (toţi medicii, când aflau care este cauza, nici nu voiau să mă vadă: un medic, pe care l-am aşteptat două săptămâni să se întoarcă dintr-o călătorie, după ce a văzut rezultatele angiografiei prin contrast, a anulat vizita mea la el). Domnul S-a îngrijit de toate prin mulţi oameni credincioşi, cărora le sunt foarte recunoscătoare. Pe mulţi nici nu-i cunosc. Foarte mulţi s-au rugat pentru mine. Si Domnul a făcut o minune: operaţia a decurs normal, cu toate că a fost ceva neobişnuit şi medicul se aştepta la complicaţii: operaţia a fost făcută în calitate de experienţă la un institut din America. Acum un an în urmă am trecut un control la un profesor universitar din Moldova şi când i-am spus ce operaţie am avut, el a zis că la noi aveam să mor şi tot nu mai descopereau care a fost cauza. Operaţia a fost cu trei ani şi jumate în urmă. Între timp medicul mi-a spus că s-a mai făcut o operaţie similară ca a mea, dar nu a fost reuşită. În toată această situaţie am văzut mâna Domnului şi am experimentat dragostea celor care se numesc copiii Lui! Şi chiar dacă omeneşte a fost un timp dificil în viaţa mea şi a familiei noastre (apropo, operaţia a fost în ziua în care fetiţa noastră a împlinit 15 ani şi tot în ziua aceea s-au împlinit 24 ani de la moartea mamei soţului meu), totuşi am avut o experienţă frumoasă cu Dumnezeu.

Dar dacă cuiva nu-i merge bine, aceasta nu este din cauza că el este mai rău ca alţii, ci trebuie să fie o avertizare pentru fiecare, că aşa se va întâmpla şi cu ei, dacă nu se pocăiesc. Iată ce le-a răspuns Domnul Isus unora care au venit să-I spună ce li s-a întâmplat unor Galileeni:

În vremea aceea au venit unii, şi au istorisit lui Isus ce se întîmplase unor Galileeni, al căror sînge îl amestecase Pilat cu jertfele lor. ,,Credeţi voi”, le-a răspuns Isus, ,,că aceşti Galileeni au fost mai păcătoşi decît toţi ceilalţi Galileeni, pentrucă au păţit astfel? Eu vă spun: nu; ci, dacă nu vă pocăiţi, toţi veţi peri la fel. Sau acei optsprezece inşi, peste cari a căzut turnul din Siloam, şi i-a omorît, credeţi că au fost mai păcătoşi decît toţi ceilalţi oameni, cari locuiau în Ierusalim? Eu vă spun: nu; ci, dacă nu vă pocăiţi, toţi veţi pieri la fel.” El a spus şi pilda aceasta: ,,Un om avea un smochin sădit în via sa. A venit să caute rod în el, şi n-a găsit. Atunci a zis vierului: ,Iată că sînt trei ani, decînd vin şi caut rod în smochinul acesta, şi nu găsesc. Taie-l. La ce să mai cuprindă şi pămîntul degeaba?” „Doamne”, i-a răspuns vierul, ,mai lasă-l şi anul acesta; am să-l sap de jur împrejur, şi am să-i pun gunoi la rădăcină. Poate că de acum înainte va face roadă; dacă nu, îl vei tăia.” Luca 13:1-9

În ce priveşte iadul, într-adevăr nu cred că îmi pot închipui cum este, dar nici nu-mi doresc aceasta. În viaţa am avut  situaţii, care îmi păreau insuportabile, dar se pare că toate acestea sunt nimic comparativ cu iadul. De aceea pentru mine este suficient ceea ce cunosc despre iad din Scripturi. Despre aceasta puteţi citi în articolul „Este diferenţă între iad şi Locuinţa Morţilor?”

La fel puteţi citi şi următoarele articole la subiectul pus în discuţie:

Când Dumnezeu nu ascultă rugăciunile?

De ce Dumnezeu îngăduie răul?