Cât de mult le este cultivată adolescenților perspectiva de familie?

Suntem acum la Centrul de Studii Biblice de la Surduc, România. Azi seara, am mers cu copiii noştri Năstica, David şi Daniel să stăm pe malul unui râu. În timp ce David şi Daniel se jucau cu picioarele goale în apa râului, am avut o discuţie interesantă cum obişnuim să avem totdeauna cu fiica noastră, Năstica, sau cum o numim noi în familie, Tica. Am întrebat-o, care sunt problemele majore cu care se confruntă adolescenţii în ziua de azi.

adolescenții

Ca întotdeauna, Tica răspunde cu exemple concrete. Mi-a spus că a auzit odată cum discuta o fată de la ea din clasă cu prietena ei din altă clasă. Aceea a spus că planurile ei de viitor sunt cam acestea: se va căsători peste un an-doi, apoi va divorţa, apoi îşi va face carieră, bani, etc. şi apoi se va căsători pe la vârsta de 25 de ani cu bărbatul care, crede ea, cu adevărat va fi bărbatul ei şi să-i fie soţ pentru toată viaţa. A mai spus Tica că niciodată nu aude fetele să-şi exprime dorinţa să fie mame, să aibă copii, să îngrijească de ei, să întemeieze familii durabile. Atunci am întrebat-o ce o face pe ea să dorească să aibă o familie, să fie mamă şi să nu gîndească cum gîndesc alţii. Răspunsul ei a fost că cea mai mare motivaţie o are de la relaţia care o vede în familia noastră şi o altă motivaţie este când vede pe stradă femei însărcinate fericite, mame cu copiii fericite. Aceasta o face să dorească să aibă şi ea o familie.

Am întrebat-o pe Tica dacă îşi aminteşte vreodată la şcoală să fi avut vreun obiect sau vreo temă, o discuţie cu adolescenții care să-i motiveze să întemeieze şi să aibă o familie durabilă. Nu a putut să-şi amintească să fi fost vreodată. Poate a fost, dar nu a putut să-şi amintească.

Am găsit important să scriu acest post, ca să te motivez, dragă cititorule, să discuţi cu adolescenții despre importanţa unei familii durabile şi cât de importantă este credincioşia şi relaţia frumoasă. Doar astfel poate fi zidită şi întreţinută o familie durabilă.