Accepți să fii naș fără fără a recunoaște botezul pruncilor?

ÎNTREBAREA: Pacea Domnului, domnule Pastor. Doresc să vă întreb părerea și sfatul despre o situație în care mă aflu. Pe scurt, întrebarea mea sună astfel: „Poate o persoana născută din nou, care îl iubește si urmează pe Domnul Isus, sa fie nașul unui copil ortodox?”Mai in detaliat, situația in care ma aflu este următoarea:
Prietenul meu de suflet din copilărie, imi este ca un frate. Vorbesc cu el de cand suntem copii, despre Dumnezeu si Biblie. El are o oarecare frica de Dumnezeu, si o sete pentru adevăr însă până în momentul de față, nu si-a încredințat viata în întregime Domnului.
Trăiește de mulți ani cu logodnica sa, și a aflat recent ca este gravidă. Ei plănuiesc sa facă nunta și botezul în aceeași zi, și m-a întrebat dacă doresc să fiu nașul copilului. În prima instanță, i-am spus, ceea ce știe oricum despre mine: 1. ca eu nu particip la petreceri, evit locurile și acele situații, pentru ca nu Îl glorifica pe Dumnezeu. 2. Din punctul meu de vedere, a fi naș in context Biblic înseamnă să fii persoana care il invata pe copil despre Dumnezeu si va face tot posibilul ca acesta sa il cunoasca personal pe Domnul Isus, si sa isi puna credinta in El.
Simt Totuși ca unele lucruri se bat cap în cap. Atmosfera ce este la nunți și la botezuri acestea, mai ales la petrecerile de după, este paralelă cu lucrurile duhovnicești. Totodată, mă gândesc la Domnul, când a fost numit, întocmai prietenul păcătoșilor fiindcă nu a refuzat invitațiile interpretabile. Îmi pun întrebarea: cine poate fi in adevăratul sens al cuvântului sa fie nașul unui copil, decât o persoană care iL cunoaște personal pe Domnul? Pe de altă parte, dacă pun pe cântarul conștiinței mele aceste aspecte, mai ales faptul ca nu consider botezul unui copil a fi Biblic, eu ma înclin spre a refuza să fiu nașul. Sunt curios de părerea Dvs., pentru ca sigur aveți mai multa experiență și Dumnezeu v-a înzestrat cu înțelepciune.
Mulțumesc!

❓Puneți o întrebare: https://bit.ly/3fN2se7
✝️️ Vrei să devii ucenicul lui Hristos? https://bit.ly/3EcX4KO
📚 Studiază Biblia online cu Vasile Filat https://bit.ly/3OjfLA1
sau alege-ți un alt grup de studiu https://bit.ly/3UqHbpJ
🎁 Donează https://bit.ly/3NQJdx5

– Contactele noastre –
☎️ Linia de ajutor spiritual +37378777099 (Whatsapp, Telegram), Luni-Vineri, 09:00-18:00
🌐 Website Moldova Creștină https://bit.ly/3UEXeR3
👍 Facebook Moldova Creștină https://bit.ly/3hF1xNr
👴 Facebook Vasile Filat https://bit.ly/3UYjG7h
👴 Instagram Vasile Filat https://bit.ly/3UPTlZ8
👴 TikTok Vasile Filat https://bit.ly/3UHwPlB
✉️ E-mail contact@moldovacrestina.md

#vasilefilat #moldovacrestina #biblia #credinta #biserica #botez #botezulpruncilor