Abstinenţa oferă protecţie sigură împotriva infectării cu HIV/SIDA

Azi am citit la portalul http://www.allmoldova.com un raport despre taberele de vară organizate de UNICEF şi alte organizaţii cu scopul informării adolescenţilor despre protecţia împotriva infectării cu HIV/SIDA. M-am bucurat în mod deosebit să văd că printre lucrurile care au fost predate tinerilor, cel puţin aşa scrie în raport, le-a fost vorbit despre importanţa de a nu avea relaţii sexualie premature. Nu ştiu ce au avut în vedere profesorii acestor adolescenţi prin termenul “relaţii sexuale premature”, dar dacă s-au oferit la orice relaţii sexuale în afara căsătoriei, atunci mă bucur mult de această iniţiativă.

Un alt lucru care m-a făcut să mă bucur de rezultatele prezentate în acest raport este că nu s-a menţionat nimic despre folosirea prezervativului. Mi-ar place să cred că aceşti oameni nu au dat tinerilor prezervative şi în felul acesta să le provoace şi mintea şi firea la relaţii sexuale imoralie şi premature, adică în afara căsătoriei.

În raport mai este scris că la moment, în Moldova sunt inregistraţi 3400 oameni infectaţi cu HIV/SIDA şi mai mult de jumătate de ei sunt între 20 şi 29 de ani. După Ukraina şi Rusia, Moldova are cea mai mare rată de adolescenţi infectaţi cu HIV/SIDA.

Aşi aprecia mult dacă organizaţiile care au predat aceste seminare din vară cu adevărat învaţă pe tineri abstinenţa. Dar, mă gândesc, cât de eficientă este educaţia oferită de ei din moment ce tinerilor şi adolescenţilor nu li se oferă o temelie spirituală care îi poate da putere să se abţină de la o viaţă imorală. Numai prin credinţă care vine din Cuvântul lui Dumeneze, cineva poate căpăta o convingere deplină şi apoi, prin puterea Duhului Sfânt se va putea abţine de la relaţii sexuale imorale, adică în afara căsătoriei.

Asociaţia “Învăţătura din Cuvânt – Precept Ministries pentru Moldova” pune la dispoziţia doritorilor un manual excepţional de educaţie sexuală întitulat “Sexualitatea din perspectiva Bibliei” Prin studierea acestui curs, studenţii vor căpăta această temelie spirituală şi convingeri suficiente pentru a putea apoi să se abţină de la relaţii sexuale imorale şi astfel să fie protejaţi de la infectarea cu HIV/SIDA.