98 din 135 de adolescenți au decis să aștepte dragostea adevărată

Astăzi, un grup de tineri din cadrul proiectului ”Dragostea Adevărată Așteaptă” au vizitat două localități din Centrul Moldovei în care au ținut o oră de educație sexuală pentru elevii din clasele a VI-a – a IX-a. Subiectul relațiilor intime a fost abordat din perspectiva lui Dumnezeu, care este Autorul și Creatorul acestor relații, având drept material didactic cursul ”Ce spune Biblia despre sexualitate?”.

În cadrul lecției, elevii au fost informați despre subiectul privind relațiile sexuale până la căsătorie și în cadrul acesteia, explicându-li-se originea și instrucțiunile cu privire la aceste relații. De asemenea, elevii au fost atenționați că încălcarea regulilor stabilite de către Dumnezeu aduce cu sine urmări grave, printre care: copii nedoriți, avorturi, suiciduri, boli cu transmitere sexuală etc.

Elevii au arătat un interes deosebit față de lecția predată, deoarece subiectul despre relațiile sexuale și cadrul limită de practicare a lor a fost abordat dintr-o perspectivă nouă pentru ei – perspectiva lui Dumnezeu. Ei au înțeles că relațiile intime înainte de căsătorie și în afara ei sunt înterzise de către Dumnezeu, că respectarea limitelor le garantează un viitor protejat, iar încălcarea acestor reguli aduce cu sine consecințe grave, atât pentru tinerii necăsătoriți, cât și persoanele care sunt într-o relație de căsătorie.

Profesorii care au asistat orele au apreciat faptul că, prin proiectul ”DAA”, Asociația Obștească ”Pentru familie” pune accent pe informarea tinerilor cu privire la subiectul relațiilor intime și educarea unui mod sănătos de viață în rândul lor.

La sfârșitul lecției, elevilor li s-a propus să semneze un legământ de păstrare a purității până la căsătorie, iar 98 de elevi, din cei 135 care au luat parte la lecții, și-au arătat decizia pe care au luat-o în inima lor prin semnătura pusă pe legământ.