”Vreau ca tot ceea ce învăț să pot să predau altora, să aplic și să nu rămân doar la nivel de cunoștință”. INTERVIU cu Daniel Spînu

În perioada 1-12 august, în cadrul Institutului de Studii Biblice Inductive, a avut loc sesiunea a VI-a pentru profesori de școli duminicale și de Religie. Daniel Spînu, student la sesiune, a povestit despre importanța sesiunii pentru lucrarea cu copiii.

Elena Stoleri: Daniel, ce te-a motivat să te implici în lucrarea cu copiii?

Daniel Spînu: În lucrarea cu copiii m-a motivat să mă implic faptul că doream să fiu antrenor de Taekwon-Do, dar pentru aceasta trebuie să fii și profesor de studiu biblic, pentru a le putea preda copiilor Sfintele Scripturi. Deci, aceasta a fost în marea parte motivația mea.

E. S: Cum ai aflat de sesiunile pentru pregătirea profesorilor de școli duminicale în cadrul Institutului „Precept Ministries”?


Daniel Spinu. Sesiunea de pregătire a profesorilor de școli duminicale și de religie.D. S:
De sesiunile pentru pregătirea profesorilor de școli duminicale am afat de la antrenorul meu, Ghenadie Curbet, care este și mentorul meu spiritual. El m-a îndemnat să vin la această sesiune și să învăț cum să predau copiilor în mod interactiv, dinamic, captivant Cuvântul lui Dumnezeu prin manualele de studiu biblic din seria ”Descoperă tu însuți”.

E. S: A câta sesiune de acest gen treci?

D. S: Acum trec a 6-a sesiune și sper să le termin pe toate. Mi-au mai rămas două.

E. S: Ce s-a schimbat după sesiuni? Cum te implici în lucrare?

D. S: După ce am trecut prima sesiune, am început să predau copiilor și am văzut mari rezultate prin faptul că predau după metoda inductivă. Prin faptul că sunt pregătit la sesiuni, am un plan bun după care pot să predau, nu mă abat de la subiect și pot să predau clar Cuvântul lui Dumnezeu. Mă implic în lucrarea cu copiii prin antrenamente de Taekwon-do în două localități: în satul meu Bardar am o grupă de copii de grădiniță, cu care fac antrenamente și cărora le predau Biblia și un grup de copii în or. Ialoveni.
De asemenea, mă implic în lucrarea cu copiii în tabere de zi pe care le organizăm cu biserica și în tabere staționare pe care le organizăm cu clubul de Taekwon-Do DUNAMIS. În fiecare an mă implic în cel puțin trei tabere de zi și 2 tabere staționare, ca și lider și profesor de studiu biblic.

E. S: Ce planifici să faci mai departe, după ce termini sesiunea aceasta?

D. S: După ce termin această sesiune vreau să revin la cele două grupe pe care le conduc și, de asemenea, vreau să mai deschid un grup de studiu biblic și antrenamente pentru a avea o săptămână plină și pentru a aduce cât mai mult rod pentru Împărăția lui Dumnezeu. Vreau ca tot ceea ce învăț să pot să predau altora, să aplic și să nu rămân doar la nivel de cunoștință.

E. S: Îți mulțumesc foarte mult pentru timpul acordat și îți doresc ca lucrarea pe care o faci să aducă cât mai multe roade pentru Împărăția lui Dumnezeu!