Trebuie băieţii să-şi păstreze virginitatea până la căsătorie?

Întrebare:

E clar din Biblie că fetele trebuie să fie virgine până la căsătorie. E același lucru valabil și pentru băieți?

Trebuie băieţii să-şi păstreze virginitatea până la căsătorie?Da, Dumnezeu le cere şi băieţilor şi fetelor să se păstreze virgini/virgine până la căsătorie. Porunca din decalog “Să nu preacurveşti” este valabilă pentru toţi în aceeaşi măsură. A pierde virginitatea înseamnă a curvi, iar Cuvântul lui Dumnezeu spune:

Căsătoria să fie ţinută în toată cinstea, şi patul să fie nespurcat, căci Dumnezeu va judeca pe curvari şi pe preacurvari. (Evrei 13:4)

Pentru bărbaţii necăsătoriţi în Epistola I către Corinteni este scris:

Cu privire la lucrurile despre care mi-aţi scris, eu cred că este bine ca omul să nu se atingă de femeie. Totuşi, din pricina curviei, fiecare bărbat să-şi aibă nevasta lui şi fiecare femeie să-şi aibă bărbatul ei. (1 Corinteni 7:1-2)

Deci, este absolut clar că bărbatul necăsătorit nu trebuie să se atingă de femeie pentru a întreţine relaţii sexuale sau pentru a stârni pofta sexuală a femei şi pe a sa. Soluţia pentru satisfacerea dorinţei sexuale este doar căsătoria, nicicum alta. De aceea, băieţii trebuie să-şi păstreze virginitatea în aceeaşi măsură ca şi fetele.