Vino să înveți de la Kay Arthur – oportunitate unică în Moldova!

Kay Arthur

De mai bine de 30 ani în Moldova apar cu regularitate studii biblice inductive noi la diferite subiecte, pentru diferite grupuri și nevoi spirituale. Aceste studii au ajutat și continuă să ajute mii de oameni să-L cunoască pe Dumnezeu pentru prima oară, de asemenea sunt folosite pe larg în biserici, dar și în numeroase lucrări și organizații creștine din țară pentru creșterea spirituală a creștinilor și pregătirea liderilor. Mii de vieți transformate, printre care și a mea, se datorează acestor studii biblice aprofundate.

Dumnezeu a ridicat un lider puternic, o învățătoare a Bibliei cu renume mondial- Kay Arthur– cea care este autoarea a peste 100 de cărți și studii biblice inductive.  În acest scurt articol aș vrea să v-o prezint pe Kay Arthur și să vă motivez să veniți să învățați de la ea în timpul Festivalului Precept Moldova, din 31 iulie-5 august 2017, o oportunitate unică pentru fiecare din noi!

Pasiunea lui Kay Arthur este ca oamenii să fie zidiți în Cuvântul lui Dumnezeu. Abordarea pasionată și practică a lui Kay Arthur față de Scripturi a influențat mii de oameni să folosească metoda de studiu biblic inductiv în studiile lor personale. Caracterul său distinctiv creștin, învățătura biblică, campania de alfabetizare biblică și programele naționale și internaționale de radio și televiziune îi motivează pe alții să descopere adevărul pentru ei înșiși.

La vîrsta de 29 ani, divorțată cu doi copii, Kay- o soră medicala pe atunci- lucrează la spital, unde într-o zi recunoaște în sfîrșit că este bolnavă, bolnavă în inima ei din cauza modului ei de viață păcătos. Ea avea un mod de viață religios, dar nu avea o relație cu Dumnezeu. În dimineața zilei de 16 iulie 1963, ea a căzut pe genunchi ca o păcătoasă, dar s-a ridicat pură și întreagă în ochii lui Dumnezeu. “Fiindcă oricine va chema Numele Domnului va fi mîntuit.”  (Romani 10:13) și “ dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus, iată că toate lucrurile s-au făcut noi.”( 2 Corinteni 5:17). Kay a flămînzit și însetat după Cuvîntul adevărului și a început să studieze Biblia. Relația ei cu Domnul și descoperirea adevărurilor din Scriptură au transformat întristările ei în bucurii, iar plînsul în zâmbet.

Dragostea lui Dumnezeu s-a revărsat asupra ei în 1965, atunci cînd Kay Arthur s-a căsătorit cu Jack Arthur, un misionar care lucra la distribuirea Noilor Testamente. Împreună ei au slujit Domnului ca misionari timp de trei ani și jumătate în Mexic, pînă cînd, din cauza problemelor de sănătate, au fost nevoiți să se întoarcă în SUA. În orașul Chattanooga, statul Tennessee, soțul ei Jack începe să conducă lucrarea unui radio creștin, iar Kay predă Biblia unui grup de adolescenți. Acest grup de studiu biblic începe într-un grup mic care se întîlnea în sufrageria casei lor, dar care crește la număr foarte repede și Kay predă curînd și tinerilor și adulților în hambarul de pe proprietatea lor.

De la începutul acestor grupuri de studiu biblic cea mai mare dorință a lui Kay Artur și a soțului ei a fost zidirea oamenilor în Cuvîntul lui Dumnezeu. Astfel, împreună ei pun începuturile lucrării Precept Ministries International în 1970 și o conduc pasionat și cu viziune clară pînă în 2012 în calitate de co-fondatori și directori. Chiar dacă din acel an fiul lor David Artur a preluat lucrarea în calitate de director, iar soțul ei Jack a plecat la Domnul în acest an, Kay Arthur continuă să fie foarte implicată la ai săi 84 ani în predarea Bibliei și pasionată în transmiterea adevărurilor biblice milioanelor de oameni din toată lumea.

Ea predă zilnic în cadrul emisiunii televizate, radio și în format online Precepts for Life ( Învățături pentru viață)  program care îl conduce pe fiecare în Biblie, carte după carte, verset cu verset, folosind metoda de studiu biblic inductiv. Această emisiune ajunge la peste 75 milioane de case în fiecare zi, în peste 30 țări, în timp ce programul online este la dispoziția oricărui om de pe planetă.

Progamul Precepts for Life  a fost votat drept Cel mai bun program televizat de predare în SUA de către Difuzorii de Canale/Conținut Religios în anul 2004 și 2009.

Kay Arthur a fost distinsă cu prestigiosul Premiu al NRB (Difuzori de Canale Religioase) la Congresul și Expoziția Națională a Radiodifuziunilor din 2011. Cel mai prestigios premiu al NRB este prezentat unui membru NRB individual pentru o contribuție de neprețuit în domeniul comunicațiilor creștine, expoziție cu cele mai înalte standarde și dovadă a credinței în Hristos.

Ea a fost premiată cu un Doctorat Onorific de la Universitatea Tennessee Temple pentru cunoștințele sale biblice remarcabile.

Kay Arthur a scris peste 100 de cărți și studii biblice inductive. Patru din cărțile ei au primit premiul prestigios Medalia de Aur.

În februarie 2012, Kay Arthur a fost distinsă cu premiul Întreaga activitate a vieții  de către Asociația femeilor creștine din media. Acest premiu este prezentat pentru implicarea credincioasă și impactul asupra comunicării creștine în media.

Aceste studii biblice sunt traduse în prezent în peste 80 limbi, iar lideri pregătiți prin Institutul Precept lucrează cu dedicare în circa 180 țări din întreaga lume.

Este o binecuvîntare deosebită să o avem pe Kay Arthur în Moldova în acest an, în cadrul Festivalului Precept 2017, unde ea ne va conduce în studiul intensiv al cărții 2 Petru. Nu pierde această ocazie unică și înscrie-te la Festival acum, pentru că locurile sunt limitate!

Pentru detalii despre înscriere și participare scrie aici.