(VIDEO) O zi deosebită în satul Coteala

Ziua de 27 octombrie va rămînea în amintirea celor ce au fost la biserica baptistă din s. Coteala, ca o zi cu dublă binecuvîntare. 

Prima e binecuvîntarea de afară – avînd un cadou de la Dumnezeu, ultima duminică din octombrie atît de caldă, liniștită și însorită încît nu se deosebea cu nimic de o zi de vară. Acest lucru nu poate fi cumpărat, ci numai dăruit de Dumnezeu. A doua binecuvîntare e cea lăuntrică, duhovnicească.

În această zi fratele Vlad Lecari a fost ordinat la slujba de păstor al bisericii “Lumina Lumii” din s.Coteala, r-l Briceni. La această sărbătoare au participat fratele Ion Miron, Ghenadie Bulgari, Iurie Bostan și fratele Andrei Luca.

Fiecare din ei au avut cîte un cuvînt din partea Domnului pentru fratele Vlad, pentru Biserică și pentru toți cei ce au venit să împărtășească această bucurie. Pe lîngă predici și sfaturi, a fost și un program muzical foarte bogat. Aici au participat diaconul bisericii din Larga, fratele Valentin cu soția sa Maria, și Diana, soția fratelui Vlad împreună cu fiica și fiul cel mai mare, sora Aliona din Coteala și fiicele fratelui Iurie, și un grup de tineri din biserica „Betel” din s. Larga.

 După rugăciunea binecuvîntării, fratele Vlad rînd pe rînd a fost felicitat de cei prezenţi.

Sărbătoarea nu s-a terminat fără părtăşie la masa de dragoste. Chiar dacă masa a avut loc la o distanţă de vre-o 500 metri de la casa de rugăciune – chear şi cei mai în vârstă au mers pe jos foarte bucuroşi.

Această zi a fost o adevărată sărbătoare a sufletului. Slavă lui Dumnezeu.