(VIDEO) Familia Bodnariu suferă pentru cugetul lor față de Dumnezeu

Mă aflu acum la sesiunea „Creșterea Bisericii” din cadrul Institutului de Studiu Biblic Inductiv din Moldova, unde studiem epistola apostolului Pavel către Filipeni. Pavel a scris această epistolă, aflându-se în lanțuri pentru Cuvântul lui Dumnezeu.

Parcurgând lecția despre suferințele în viața unui credincios, Dumnezeu m-a dus cu gândul la familia Bodnariu din Norvegia, de la care statul norvegian a confiscat, în urmă cu 2 luni, cei 5 copii ai lor, printre care un copil sugar de doar 3 luni. 

Totul a început de la o plângere depusă la Barnevernet, de către directoarea școlii, împotriva lui Marius și Ruth Bodnariu, părinții fetiței, care a recitat o poezie creștină la ore. Lucrul acesta ar fi deranjat-o pe șefa instituției, acuzând părinții de îndoctrinare religioasă a copilului. În consecință, Barnevernet, o structură guvernamentală de protecție a copilului (denumită mai nou “stat în stat”), a ridicat în aceeași zi pe toți cinci copii din familia Bodnariu, fără a oferi vreo explicație părinților.  

Pînă în prezent, copiii se află în “detenția” Barnevernet-ului iar părinții au fost informați că instituția ar putea porni procesul de plasare a copiilor spre adopție, începând cu luna februarie, anul curent. Deși, în toată această perioadă au fost făcute sute de demersuri către autoritățile naționale și internaționale și au fost organizate zeci de proteste pașnice în vederea reunificării familiei Bodnariu, lucrurile se pare că nu s-au mișcat prea mult din loc. 

Familia Bodnariu a ajuns să sufere pentru cugetul lor față de Dumnezeu, învățându-și copiii Cuvântul lui Dumnezeu.

„Căci este un lucru plăcut dacă cineva, pentru cugetul lui faţă de Dumnezeu, suferă întristare şi suferă pe nedrept.” 1 Petru 2:19

Într-o țară, care se laudă în gura mare cu asigurarea drepturilor și libertăților omului, părinții sunt despărțiți abuziv de copiii lor de frica să nu fie îndoctrinați în credință creștină. De cealaltă parte, așa-numitele țări civilizate, îi îndoctrinează pe copii cu modul de viață homosexual. M-am întristat când am privit recent pe facebook un filmuleț, în care apar copii de la o grădiniță din Suedia, care participă la un marș al homesexualilor și lesbienilor. În opinia acestor state, cei care contribuie la dezvoltarea sănătoasă a societății prezintă un pericol, iar cei care promovează modul de viață vicios, sunt ridicat în slăvi.

Paradoxal, nu-i așa? E strigător la cer!

Să ne rugăm pentru Marius, Ruth și cei 5 copilași ai lor, ca să rămână tari în aceste prigoane și să nu lase mâinile în jos. Sunt sigur că Domnul Isus, pe care ei Îl iubesc, îi va păzi prin puterea Sa și le va da biruință în această încercare de foc. De asemenea, să-i cerem lui Dumnezeu ca să păstreze libertatea în țara noastră ca să ne putem educa copiii în Cuvântul lui Dumnezeu, fără a fi intimidați de stat.