(VIDEO) Este adevărat că Vechiul Testament nu vorbește despre iad și viața veșnică?

Întrebare:

Azi, la studiu biblic a apărut o contradicție în biserică. Fratele de la studiu spunea că învățătura apostolilor era nouă și față de Vechiul Testament, propăvăduia învățătura nouă, împărăția lui Dumnezeu, despre rai și iad. Spunea că acestea nu se aflau în Vechiul Testament. Atunci au început contradicțiile. Ceilalți spuneau că se știa de rai, de iad, de viața veșnică și de Împărăția lui Dumnezeu. Care este adevărul? Știau cei din Vechiul Testament de viața veșnică, de învierea morților, de Împărăția lui Dumnezeu, de rai, de iad sau nu știau? Li s-a propovăduit lucrul acesta prioritar sau așa ca un lucru secundar?

 

Da, s-a vorbit în Vechiul Testament despre aceste lucruri. Parcă ar fi adevărat ce spune fratele că nu s-a vorbit cu așa intensitate cum este în Noul Testament, dar totuși s-a vorbit destul, suficient ca oamenii să înțeleagă aceste adevăruri. În mod deosebit mă gândesc la Cartea prorocului Daniel. Ea ne dă o schiță a istoriei omenirii și arată cum aceasta trece din timp în veșnicie. Această Carte arată ca va fi patru împărății și apoi va veni Împărăția lui Dumnezeu care este veșnică, a cărei stăpânire numai trece la altă împărăție.

În Cartea prorocului Daniel este scris astfel:

In vremea aceea se va scula marele voievod Mihail, ocrotitorul copiilor poporului tău; căci aceasta va fi o vreme de strâmtorare cum n-a mai fost de când sunt neamurile și până la vremea aceasta. Dar în vremea aceea, poporul tău va fi mântuit, și anume oricine va fi găsit scris în carte. Mulți din cei ce dorm în țărâna pământului se vor scula: unii pentru viață veșnică, și alții pentru ocară și rușine veșnică. (Daniel 12:1-2 )

Deci, cum vedeți, Vechiul Testament vorbește despre Împărăția lui Dumnezeu, vorbește despre viața veșnică, despre fericirea veșnică a celor care cred în Dumnezeu și despre pierzarea celor care l-au respins pe El.

Vreau să vă recomand să studiați cartea prorocului „Daniel” și manual „Dumnezeu face cunoscut vremurile de pe urmă„. Aceste manuale de studiu al prorociilor din cartea lui Daniel vă vor ajuta să înțelegeți viitorul și să aflați ce se va întâmpla în „zilele de pe urmă”.

Iată acesta este răspunsul meu pentru dumnezoastră. Slăvit să fie Dumnezeu că prin Evanghelie, prin Domnul nostru Isus Hristos, noi putem cunoaște viața veșnică, putem primi iertarea de păcate și putem avea moștenire împreună cu toți sfinții.