(VIDEO despre învățământul din RM) Ce viitor dorim pentru copiii noștri?

Sistemul de învățământ din Republica Moldova suferă schimbări despre care puțin cunoaștem. Discutând cu profesorii, m-am îngrozit despre lucrurile aflate, nu-mi venea să cred. Mă gândesc acum ce viitor oferim copiilor noștri?

La seminare profesorii sunt învățați, instruiți că munca lor se limitează doar la prestarea serviciilor educaționale. Profesorilor li se cere să nu aibă nicio implicație sufletească, spirituală în viața copiilor, pentru că ar putea fi interpretat ca abuz, chiar abuz sexual. În clasele primare elevii nu mai primesc note, ca să nu facă diferențe între ei. De asemenea, sunt interzise cuvintele de apreciere sau mustrare. Astfel, sunt scoase mustrarea și încurajarea din sistemul de învățământ. Profesorii nu reușesc să învețe bine copiii, pentru că în clase sunt copii cu programe educaționale speciale, care necesită o atenție sporită. Copiii cu CES (cerințe educaționale speciale) de multe ori au provocat probleme și toată lumea stă cu frică și nu întreprinde nimic.

 

Foarte mult aștept un răspuns pe marginea celor expuse în video de la reprezentanții Ministerului Educației RM. Invit și cititorii să scrie la comentarii ce cred despre lucrurile menționate.

Vă invit să veniți la Festivalul Precept Ministries Moldova 2016, festivalul studiului biblic inductiv organizat anual în Republica Moldova. Unul din subiectele pe care le vom studia din Biblie este creșterea copiilor. Veniți să învățăm din Biblie cum să-i creștem ca să nu ajungem cu inima amărâtă și cu bătrânețile întunecate.

Dacă aveți nevoie de informație suplimentară, contactați-ne la: 069966779 sau la adresa de email info@precept.md.