(VIDEO) Cum să procedeze părinții care și-au pierdut copilul din pricina medicilor?

Întrebare:

În ultima săptămână am trecut printr-o mare suferință. Am fost însărcinată și am pierdut un copil la termenul de cinci luni. În seara zilei eram la biserică și s-au început constracții ușoare. Am plecat la urgență, însă după ce m-au consultat, nu mi-au dat niciun  medicament și m-au trimis acasă. Am insistat să mi se facă o ultrasonografie și să-mi dea ceva de contracție, dar oricum m-au refuzat și m-au trimis acasă. Spre dimineață am născut, dar copilul era prea mic ca să trăiască. Vreau să știu dacă Este corect din partea unei creștine să dea în judecată pentru malpraxis medical sau trebuie să lăsăm lucrurile ca nimeni să nu fie tras la răspundere? Știu că Domnul este în control și dacă ar fi vrut El, copilul meu ar fi trăit și născut la termen fără ca medicii să intervină. Totuși, atunci când medicii sunt indiferenți și neglijenți și nu-și fac datoria, este pericolul că vor suferi multe femei și familii în continuare. Este corect în astfel de situații să tăcem sau să depunem plângere?

Vreau să-mi exprim condoleanțele pentru pierderea copilului. În această situație nu puteți rămâne indiferentă. Vă invit să ascultați sfaturile mele în privința acestei situații în acest video live publicat pe facebook:

 

Mergeți și-i confruntați pe acești medici

Vă îndemn să mergeți și să-i confruntați pe toți medicii care s-au făcut vinovați de crima aceasta. Ei și-au nesocotit responsabilitățile și nu puteți lăsa lucrurile așa. Exact cum ați spus dumneavoastră, dacă nu veți întreprinde nimic, atunci lucrurile se vor repeta. Eu vreau să cred că este un număr foarte mic de lucrători medicali care procedează așa, dar dacă atitudinea aceasta rea și plină de nepăsare este tolerată, poate să se răspândească și să ia multe alte vieți. De aceea, sunt de părerea că trebuie în primul rând să mergeți la toți lucrătorii medicali care au fost implicați. Trebuie să-i confruntați pe acești medici. Dacă ei vor recunoaște și își vor cere iertare, să duceți discuția în așa fel încât să vă asigurați că nu se va mai repeta o astfel de situație.

Dacă nu-și recunosc greșeala, mergeți și-i dați în judecată

Dacă ei nu vor recunoaște situația aceasta și nu-și vor cere iertare, atunci presupun că vor proceda astfel și în viitor. De aceea, cred că este corect să mergeți și să dați în judecată, implicându-se și organele de drept pentru a elimina o astfel de atitudine. Deci, aici nu ține doar de persoanele care au fost nemijlocit implicate, ci de o atitudine rea pe care o au ei și care poate fi transmisă și altora.

În Epistola lui Pavel către Romani la capitolul 13 scrie astfel:

Oricine să fie supus stăpânirilor celor mai înalte; căci nu este stăpânire care să nu vină de la Dumnezeu. Și stăpânirile care sunt, au fost rânduite de Dumnezeu. De aceea, cine se împotrivește stăpânirii, se împotrivește rânduielii puse de Dumnezeu; și cei ce se împotrivesc își vor lua osânda. Dregătorii nu sunt de temut pentru o faptă bună, ci pentru una rea. Vrei, dar, să nu-ți fie frică de stăpânire? Fă binele, și vei avea laudă de la ea. El este slujitorul lui Dumnezeu pentru binele tău. Dar, dacă faci răul, teme-te, căci nu degeaba poartă sabia. El este în slujba lui Dumnezeu, ca să-L răzbune și să pedepsească pe cel ce face rău.(Romani 13:1-4)

Aici am vrut să atenționez câteva aspecte. Deci, tot sistemul judiciar pe care îl avem: judecata, organele de poliție și altele au fost instituite de Dumnezeu pentru binele oamenilor. Atunci când lucrurile nu sunt aduse în fața acestei structuri, ea nu poate să funcționeze. Faptul că este multă corupție în mașinăria statului este un alt lucru, însă dacă fiecare cetățean nu-și face bine partea, atunci nici mașinăria aceasta nu poate lucra spre binele oamenilor.

Deci, dacă nu aveți libertatea să credeți că medicii s-au pocăit de felul cum au procedat, atunci mergeți și depuneți la judecată ca să se implice statul. Dacă ei nu se vor implica sau se vor acoperi unii pe alții, atunci dumneavoastră trebuie să vă faceți partea pentru a curma o astfel de atitudine și a salva alte vieți. Dacă nu veți lua o poziție corectă înseamnă că puneți în pericol multe alte persoane, pentru că atitudinea aceasta va afecta multe alte vieți.

Dumnezeu să vă mângâie, să vă dea vindecare și mângâiere pentru pierderea pe care ați avut-o. Fie ca El să vă binecuvânteze ca să concepeți din nou copii care să se dezvolte și să se nască bine și să aibă o inimă ascultătoare de Dumnezeu.