Vestita mișcare creștină pentru tineri și adolescenți Boy Scouts, în centrul unui scandal de proporții.

Nu știu daca ați auzit, dar săptămâmă trecută, o organizație care a fost fondată peste o sută de ani în urma pentru a promova moralitatea, a cedat în fața presiunilor activiștilor homosexuali. Mă refer la organizația Boy Scouts din Statele Unite ale Americii.

Organizația Boy Scouts își trage începuturile din anul 1908, în Marea Britanie, unde LTG Sir Robert Baden-Powell, un erou al războaielor Boer, a fondat organizația Boy Scouts. Boy Scouts of America a fost înființată în 1910, ca o copie a modelului britanic. Astăzi, Mișcarea Scouts este cel mai mare grup de voluntariat pentru tineri din lume. Calitatea sa de membru depășește 28 de milioane de băieți și fete. Unul din primii lideri ai mișcării Boy Scouts, Baden-Powell, a scris într-un pamflet „Scouting și Creștinismul” din anul 1917: „scouting este nimic mai puțin decât creștinismul aplicat în viața de zi cu zi”. Deci, organizația are rădăcina sa în principiile creștine. Mișcarea aceasta este activă în ziua de azi în mai multe tări ale lumii, cum ar fi: Franța, Europa de Est (Polonia și Ungaria), China, India, și Japonia.

Ideea principală a mișcării este ca bărbați exemplari în socieate să investească în băieți adolescenți și tineri, mai ales cei ce provin din famili social-vunerabile. Ideea este ca băieții care n-au avut parte de tați-modeli să-și găsească un model în liderul trupei. Acesta este jurământul mișcării Boy Scouts: “Jur pe onoarea mea că voi face cel mai bine tot timpul, să-mi fac datoria față de Dumnezeu și de țara mea și să mă supun Legii de Scout, pentru a ajuta alte persoane în orice moment, pentru a păstra eul meu puternic fizic, treaz mental, moral și drept.”. În acest jurământ sunt trei clauze principale: “Datorie față de Dumnezeu și de țară, Datorie față de alții și Datorie față de mine însumi”.

De la bun început, la baza acestei mișcării era învățătura Bibliei, pentru că liderii vroiau să învețe tinerii să trăiască un mod de viața moral, sănătos și constructiv. De la început, imoralitatea era condamnată ca o practica distrugătoare pentru adolescenți și tineri, inclusiv homosexualitatea. Homosexualii nu aveau permisiune să fie lideri de la începutul mișcării și adolescenții și tinerii homosexuali nu aveau dreptul să facă parte din organizația Boy Scouts.

Pe parcursul timpului, homosexualii activiști au început să aplice presiune asupra organizației Boy Scouts să dea voie homosexualilor sa devină lideri de trupe și să aibă, astfel, acces direct la adolescenți și tineri. Problema cu așa ceva este că una din cele mai populare activități ale mișcării Boys Scouts este camping-ul unde liderii conduc pe adolescenți și tineri în pădure, pentru a-i învăța să supraviețuiască. Deci, un lider homosexual avea să petreacă timp singur cu niște tineri în pădure fără supraveghere. Deodată, părinții au respins așa ceva. Următorul pas, daca nu este posibil ca liderii să fie homosexuali, este să dea voie adolescenților și tinerilor homosexuali să participe deschis în activitățile acestei organizații. Astfel, două companii mari au plătit niște activiști să pună presiune asupra liderilor acestei organizații. Companiile sunt AT&T și Ernst & Young. Lideri au cedat presiunii, și acuma adolescenții și tinerii homosexuali au voie să participe deschis în organizația Boy Scouts. Așa a declarat liderul acestei organizații săptămâna trecută: “Decizia aceasta este un pas al „plin de compasiune, milă și bunătate.”.

Majoritatea părinților, copiii cărora fac parte din organizația Boy Scouts sunt foarte intristați și supărați în urma acestei decizii. Ca un creștin și părinte, sunt și eu foarte deranjat de aceasta. Cu siguranță, copii mei nu vor participa în activitățile unei organizații unde homosexualitatea este acceptată ca ceva normal. De ce? Pentru că Biblia ne învață că homosexualitatea este ceva care se învață – tineri de la maturi. La moment, toți copii care fac parte din această organizație sunt la risc de a fi influențați de acest rău. Fiți siguri ca activiștii homosexuali vor continua să aplice presiune asupra acestei organizații până când homosexualii vor avea voie să fie lideri de trupe și să aibă acces la copii noștri. Așa sunt activiștii homosexuali – vor să împună stilul lor de viața altora dar în aceleași timp, strigă cu gura mare că creștinii le încalcă drepturile. Ei au reușit să schimbe principiile de bază ale unei organizații creștine și nu se mulțumesc cu aceasta. Vor mai mult.

Ei nu au limite în orbrăznicia lor. Vedem asta și în Moldova cu legea șanselor egale. Urmează să ceară și drepturi de a se căsători și, bineînțeles, să aibă acces la mințile copiilor noștri în școlile publice. Domnul să ne trezească să fim activi în a opri acest rău al homosexualității.