Vă recomand cursul ”Ezra și Hagai”. Impresii după Festivalul Precept 2014

În perioada 28 iulie- 3 august a avut loc Festivalul Precept Ministries Moldova 2014. Am avut plăcerea de a participa pentru prima dată la așa un eveniment. La festival am studiat cursul ”Ezra și Hagai. Reconstruirea Templului”.

Din acest curs am văzut în Ezra un exemplu de relație adevărată cu Dumnezeu. Era ascultător de Domnul și nu se împotrivea Lui. Făcea tot ce era pe placul Domnului și atunci când poporul a păcătuit, luîndu-și femei din alte popoare, astfel au amestecat poporul sfânt, Ezra a plâns, după care a făcut o reformă între evrei.

Cu ajutorul acestui curs am înțeles din nou că Domnul stă la cîrma istoriei și nimic nu se întâmplă fără voia Sa. Pentru a-Și împlini planul, Dumnezeu lucrează prin diferiți oameni, fie oameni cu autoritate în societate, fie oameni de rând. El a lucrat prin împărați care ajutau la reconstrucția Templului și lucra prin oameni simpli care construiau Templul. 

La fel am învățat calitățile unui lider adevărat, în care Ezra a fost un exemplu.
Prin acest studiu am fost adânc cercetată. Domnul este mare și nimeni nu este asemenea Lui. El este un Dumnezeu minunat, care vrea să aibă cu noi o relație reală, cum o avea cu Ezra. Acest curs m-a încurajat prin faptul că orice s-ar întîmpla în viața mea, niciodată să nu cad în disperare, căci totul este în controlul lui Dumnezeu.

Vă recomand să studiați acest curs de studiu inductiv ”Ezra și Hagai”, prin care Domnul o să vă vorbească.