Uniunea în care nu vrem | Editorial Radu Blendarencu

Comisia Europeană a creat un nou ghid de comunicare internă pentru oficialii europeni, prin care propune un limbaj care să îmbrățișeze diversitatea caracteristică Uniunii Europene. De asemenea, prin aceste noi linii, executivul european susține că vrea să elimine stereotipurile și să evite discriminarea. Într-o secțiune dedicată culturilor și religiilor, normele îi îndeamnă pe oficiali să nu mai presupună, din start, că toată lumea este creștină. Astfel, în loc să se facă referire la „perioada Crăciunului”, documentul sugerează să se folosească „perioada sărbătorilor”. De asemenea, noile norme subliniază nevoia de diversitate a numelor și nu alegerea numelor caracteristice unei anumite religii. Și aici se dă un exemplu tipic ce ar trebui evitat: în loc de „Maria și Ion sunt un cuplu internațional” se sugerează folosirea numelor „Malika și Julio”. Ghidul nu spune că numele Maria nu ar trebui folosit, ci îi îndeamnă pe oficiali să fie conștienți de varietatea numelor din diferite culturi, atunci când le folosesc în diferite publicații, unde este nevoie de exemple sau povești.

Într-o astfel de Uniune Europeană nu cred că țara noastră trebuie să viseze, pentru că o astfel de uniune își taie singură orice identitate, și ne împinge pe fiecare dintre noi să negăm orice existența a lui Dumnezeu. Or, astfel de Uniune nu mai poate fi un reper pentru nimeni, și nu m-ar mira dacă acesta nu ar fi începutul sfârșitului acestei uniuni care lovește într-o Europă care are la temelie puternice doctrine biblice. Nu degeaba spune Sfânta Scriptură despre unii că s-au fălit că sunt înțelepți și au înebunit.

Tocmai poate fi cazul și celor în dorința lor de a nu-i discrimina pe unii, care sunt o minoritate covârșitoare, adoptă decizii care sfidează bunul simț și cel mai grav discriminează un continent întreg. Mai mult decât atât aduc mari ofense la adresa simbolurilor creștine jignind astfel sentimentele religioase a milioane de oameni. Știu un singur lucru, Dumnezeu nu se lasă batjocorit și ce seamănă omul aceea va secera. Dacă acest continent care a fost zidit pe principii biblice, acum a ajuns să lovească în propria identitate. Personal mă simt mai liber să sărbătoresc întruparea Domnului Isus în Orient unde oamenii au o frică de lucrurile sfinte decât într-o Europă, unde a fi creștin este o ofensă la adresa unui grup minoritar și a unora care metodic încearcă să disctrugă valorile creștine ale bătrânului continent. Unii oficiali europeni nu fac decât să ne discrimineze și să își bată joc de Creator.

Mai trist este că actuala guvernare încearcă să ne convingă că locul nostru este marea familie a Uniunii Europene. Nu cred că vrem să mergem acolo unde valorile sunt făcute nonvalori și unde bunul simț s-a pierdut considerabil. Actuala guvernare mai bine s-ar îmbrăca de sărbători cu multă modestie și simplitate. Pentru că menirea lor este să facă aici acasă o Europă în care drepturile și libertățile noastre sunt păstrate și nu mimate așa cum se face în uniunea în care pe zi ce trece mă conving că nu mai vreau.

Acum este vremea creștinilor să nu se lase intimidați și să își spună vocea. Dar la drept vorbind, Domnul Isus ne-a preîntâmpinat că ucenicii Domnului Isus și învățătura Sa va fi mereu prigonită. Trist este că aceste lucruri se fac în Uniunea Europeană.