Uniţi pentru a apăra familia tradiţională!

Astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, reprezentanţii celor mai mari culte creştine din ţară au declarat că vor sta tare pentru a proteja familia tradiţională de tentativele organizaţiilor homosexuale de a distruge această instituţie vitală a societăţii, impunând întregii societăţi Legea pentru prevenirea şi combaterea discriminării.

Mitropolia Moldovei a fost reprezentată de Ieromonahul Petru Pruteanu, care a îndemnat toate cultele din țară să ia atitudine pentru înlăturarea acestei probleme arzătoare.  Acesta a reiterat, că problema apărării familiei de Legea pentru prevenirea și combaterea discriminării a unit mai multe organizaţii obşteşti şi personalităţi notorii din Republica Moldova, pe lângă toate cultele creştine înregistrate în stat, care  s-au solidarizat în acastă cauză.

Asociaţia pentru Salvarea Familiei a declarat că se foloseşte de dreptul constituţional de a apăra familia, cerând de la Parlamentul Moldovei să nu adopte o asemenea lege. „În baza mesajului biblic şi a valorilor general umane nu acceptăm discriminarea nici unui om pe bază de rasă, etnie, convingere religioasă, limbă, starea sănătăţii şi sex. De aceea, un asemenea proiect de Lege va avea un efect nociv pentru  biserică, familie şi tânăra generaţie ”, se stipulează în demersul înaintat de Asociaţia pentru Salvarea Familiei. „Sintagma ”orientarea sexuală” atentează la siguranţa familiei şi la normele creştine, pe care le împărăşesc aproape 98 la sută din cetăţenii Republicii Moldova”,  se mai stipulează în declaraţie.

„Adoptarea unei asemenea legi care să apere persoanele de orientare sexuală netradiţională va atrage după sine, în scurt timp, după cum arată experienţa ţărilor europene, revendicarea unor „drepturi”  precum dreptul la căsătoria persoanelor de acelaşi sex, dreptul la adopţie de către aceste  pretinse „familii”, întrucât ei nu pot da naştere la copii, vor încuraja şi alte deviaţii sexuale să fie normă, ceea ce este un lucru urât”, se mai specifică în declaraţia Asociaţiei.

Vice preşedintele Asociaţiei Pentru Familie, Vitalie Marian, a ţinut să menţioneze, că rapiditatea cu care această lege este „împinsă” în Parlament pune mari semne de întrebare.

Asociaţia pentru Salvarea Familiei a declarat, că va face tot posibilul să informeze societatea civilă de pericolul acestei legi şi va recurge la marşuri paşnice de protest în faţa Parlamentului pentru a sensibiliza deputaţii de a nu vota o lege care distruge familia şi valorile morale ale populaţiei.