Ce trebuie să facă un copil ca să țină familia din care face parte împreună?

Întrebare: 

 

Ce trebuie să facem noi, copiii, ca să ținem familia împreună?

Situația familiei de la noi din țară este una tragică și dacă au ajuns deja copiii să strige după ajutor ca să le fie salvate familiile, aceasta este strigător la cer. 

După datele de la Biroul Național de Statistică, încă în anul 2004 arătau că dintr-o sută de familii formate 60 se termină cu divorț. Mii de copii de la noi din țară anual ajung să fie orfani din cauza părinților care divorțează. Mi se rupe inima când văd cum un copil își pune întrebarea cum să ajute pe părinți să țină familia împreună, dar părinților nu le pasă… 

 

Totuși, copilași, să nu credeți că voi nu aveți putere. Voi puteți avea un rol gigant în a păstra pe tata alături de mama, iubindu-vă pe voi. Ce poți face tu? 

Nu cere de la părinți lucruri pe care ei nu sunt în stare să le cumpere

Chiar dacă la școală colegii tăi au telefoane, computere sau alte lucruri pe care și tu ți le dorești, nu veni acasă și cere părinților să-ți cumpere aceleași lucruri. Aceasta este manipulare din partea ta și nu este bine să faci așa. Toate lucrurile își au timpul lor. În loc să plângi de ceea ce nu ai, mai bine apreciază și gândește-te la lucrurile pe care deja le ai. Părinții de multe ori, lăsându-se manipulați de dorința voastră insistentă, se despart unul de altul ca să poată merge peste hotare, să lucreze ca să vă poată cumpăra vouă ceea ce voi cereți. Ce-ți dorești mai mult? O mamă și un tată care se iubesc și îți oferă căldură și protecție sau un lucru neînsuflețit de dragul căruia familia ta ar putea să se distrugă?

 

Roagă-te pentru familia ta în fiecare zi

Chiar dacă ești mic, rugăciunea ta poate avea un impact foarte puternic. În Biblie scrie: 

Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit.(Iacov 5:16)

Pleacă-ți genunchii în fiecare zi și roagă-te pentru tata ca s-o iubească pe mama și pentru mama ca să iubească pe tata. Roagă-te ca atunci când se întâmplă ca tata cu mama să se certe și au conflicte, ei să se poată ierta unul pe altul repede și să se împace. Roagă-te ca Domnul să se îngrijească de starea voastră materială din familie, așa ca părinții să nu fie stresați din pricina aceata, să nu fie nevoiți să petreacă tot timpul la serviciu și să uite de voi. Mare este puterea rugăciunii tale. Așa că nu ceda, ci continuă să ceri de la Domnul Isus toate aceste lucruri, căci El singur a promis când a zis:

”Dacă veţi cere ceva în Numele Meu, voi face.Dacă rămîneţi în Mine şi dacă rămân în voi cuvintele Mele, cereţi orice veţi vrea şi vi se va da.”(Ioan 14:14,15:7)

 

Roagă-te totdeauna în Numele lui Isus potrivit cu voia Lui și atunci El cu siguranță te va asculta. Biblia te mai învață așa: 

 

“Îndrăzneala pe care o avem la El(la Dumnezeu) este că, dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă.” (1Ioan 5:14) 

 

Îndeamnă părinții să se roage împreună cu tine

Când mergi seara la culcare, cheamă pe mama și pe tata lângă patul tău și rugați-vă împreună. Insistă tu ca părinții să fie ambii și toți împreună să vă rugați. Un om înțelept a spus: “familia care se roagă împreună, rămâne împreună”. Dacă nu știi cum să te rogi, mergi chiar mâine la Librăria Creștină și procurăți manualul de studiu Biblic “Doamne, învață-mă să mă rog” care te va învăța pas cu pas cum să te rogi. Este un curs foarte practic și foarte interesant. Fiul meu Adi l-a studiat cu plăcere și acum aplică lucrurile scrise în acea carte. 

 

Roagă pe mama și tata să studieze împreună cu tine Biblia

Cel mai bine va fi dacă vei lua acel curs despre rugăciune și veți studia cu întreaga familie. Este foarte bine ca părinții să fie împreună cu tine la studiu biblic. Dacă ei vor studia Biblia, atunci relația lor unul cu altul, dar și față de tine, va fi una mult mai bună. 

Dacă ai posibilitate, cumpără părinților tăi aceste cărți de studiu biblic, care îi vor ajuta să zidească o familie trainică și durabilă: 

 

1. Căsătorie fără regrete

2. Cum să zidești o familie trainică?

 

Dumnezeu să binecuvânteze familia ta și să o țină împreună!