Cât de importantă este aplicarea untdelemnului la rugăciunea pentru vindecare?

Întrebare:

Pace frate Vasile! Am citit într-un articol al dvs. că un frate s-a vindecat de cancer. Aș vrea să știu următorul lucru: ați făcut ungerea cu ulei înainte de vindecare (exemplul din Iacov)? Mă interesează experiențele dvs. în cazul vindecărilor, ce părere aveți? Vă întreb deoarece un frate spune că vindecarea doar prin rugaciune fără ulei este mai puțin eficientă decât cu ulei și că fiecare boală este cauzată de un duh necuratdemon care este specializat. Pe moldovacrestina.md nu am întâlnit vreun articol care să vorbească dacă un creștin poate fi demonizat. Știu ce spune Biblia în acest sens, căci am studiat, dar cred că ar fi bine să scrieți un articol. Vă mulțumesc.

Da, am scris într-un articol despre fratele Valeriu Nistor care este pastor al bisericii baptiste din Căpriana și pe care Dumnezeu l-a vindecat în mod miraculos de cancer. Eu nu am luat parte la acea rugăciune, dar am luat parte la alte rugăciuni de vindecare. În acest articol, însă, vreau să privim nu la experiența mea sau a altor oameni, ci exact ce spune Cuvântul lui Dumnezeu în acest sens:

Este vreunul printre voi bolnav? Să cheme pe prezbiterii bisericii; şi să se roage pentru el, după ce-l vor unge cu untdelemn în Numele Domnului. Rugăciunea făcută cu credinţă va mântui pe cel bolnav, şi Domnul îl va însănătoşi; şi, dacă a făcut păcate, îi vor fi iertate. Mărturisiţi-vă unii altora păcatele şi rugaţi-vă unii pentru alţii, ca să fiţi vindecaţi. Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit. (Iacov 5:14-16)

Ca să fie cineva vindecat trebuie să facă tot ce spune Scriptura și anume:

1. Să cheme pe presbiterii bisericii. Și când spune aceasta se referă la biserica locală din care face parte bolnavul și la presbiterii lui. Sunt oameni care ar fi gata să plece până la capătul pământului ca să găsească pe cineva cu darul vindecărilor și să-i vindece. Dar Dumnezeu a stabilit o rânduială clară și anume să fie chemați presbiterii bisericii din care faci parte.

2. Când vin presbiterii acasă ca să facă această rugăciune, este important ca cel bolnav să-și mărturisească toate păcatele sale și trebuie să le mărturisească nu doar presbiterilor, ci celor față de care au păcătuit. Aceasta este condiția pentru vindecare.

3. Apoi va fi aplicat untdelemnul și se va face rugăciunea pentru vindecare.

Acesta este articolul la subiectul despre care ați întrebat și se numește “Poate fi creștinul posedat de demoni?”

Dacă locuiți în Chișinău sau în Moldova, vă invit la un weekend de studiu biblic unde vom face cursul nou ieșit acum de sub tipar “Cerul, iadul și viața de după moarte”.  Evenimentul se va desfășura în  perioada 29-31 mai în incinta taberei “Eden” din Călărași. Prețul de participare este de 320 lei și include cazarea, mâncarea și manualul de studiu.