Unde-i crestinismul despre care se vorbeste atit de mult la noi in tara?!

La noi in tara, toti se cred a fi oameni crestini.Cu parere de rau, ceea ce cred ei e departe de adevar. Vreau sa impartasesc un caz ce mi s-a intimplat zilele trecute.

Invat la UTM la specialitatea Electronica si deseori merg la universitate mai dimineata pentru a mai face cite o primblare prin parc sau de avea cite o conversatie cu oamenii din jur( de cele mai dese ori am discutat cu cei care cersesc prin parc sau prin apropiere). Odata am discutat cu o femeie care era paralizata la picioare si cersea deja de 1o ani.Mi-a povestit despre familia ei si mi s-a facut mila de ea, de aceea am spus ca voi mai trece dimineata pe la ea sa mai discut inainte de universitate, dar s-a intimplat asa ca ba nu aveam prima pereche si ea nu mai era acolo la acea ora sau chiar ma grabeam ca sa nu intirzii la universitate.De aceea zilele trecute am mers in parc (tot dimineata) ca sa o caut.Am cautat tot parcul si nu am gasit-o.

 

Privirea mea s-a oprit la o femeie de virsta a treia care cersea linga catedrala ”Nasterea Domnului”.Am mers si am intrebat-o de ce se afla acolo si de ce cerseste, la care am primit un raspuns cu totul neasteptat: ”eu nu sunt pe drumuri dar m-a binecuvintat parintele sa cersesc pentru biserica”.Chiar nu m-am asteptat la asa raspuns! Chiar se practica asa ceva la noi in tara? pentru mine de exemplu e ceva nou. Apoi, am intrebat-o de femeia pe care o cautam si mi-a vorbit atitea cuvinte urite despre ea: ca e vrajitoare si tiganca si femeie rea, dar in acelasi timp mai spunea si versete din Biblie si isi facea si semnul crucii.

 

Nu intelegeam de ce daca ea cunoaste adevarul, nu il traieste totusi. Mi-a spus ca data viitoare sa-mi iau batista si sa merg sa aprind o luminare in biserica, pentru ca luminarea semnifica sufletul omului si sa ma feresc si de tiganiZâmbet(ea ii numea pe aproape toti din jur asa). M-am uitat la ea si am intrebat-o ce folos mi-ar da mie daca as aprinde o luminare si inima mea ar fi departe de Dumnezeu? La care ea s-a uitat la mine speriata si a inceput sa-mi spuna ca sunt ratacita, departe de Dumnezeu si ca am nevoie de pocainta.Ceea ce m-a mirat cel mai mult e ca cunostea lucruri din Scriptura asa ca ”veniti la mine toti cei truditi si impovarati si eu va voi da odihna” din Matei 11:28, insa ceea pe ce punea ea pret nu era Dumnezeu, ci lucrurile din biserica, cum ar fi: icoane, luminari, cladirea bisericii.

 

Cred ca aceasta si este problema moldovenilor care considera ca sunt crestini, anume asa tip de crestini, ei cunosc despre Dumnezeu, dar nu pe Dumnezeu, caci daca l-ar cunoaste, nu ar mai fi la fel.Cum predica cineva odata ca atunci cind Il cunosti pe Dumnezeu, automat nu poti ramine acelasi, dar esti schimbat dupa harul si voia Lui.

 

Domnul sa ajute poporul nostru sa nu mai stie despre El, ci pe El care ne-a cunoscut si iubit intii!