Un training pentru profesorii de limbă engleză s-a desfășurat la Chișinău

În perioada 19 – 30 martie 2018, la Chișinău a avut loc o pregătire pentru profesorii de limbă engleză pentru predarea manualului ENGLISH FOR A NEW LIFE FOR KIDS, recent elaborat de profesorii Asociației ”English For a New Life”. Șapte profesori au fost pregătiți la această sesiune și vor putea ulterior preda limba engleză copiilor cu ajutorul acestui manual. Participanții au învățat principii pentru a deveni profesori de succes, reguli și metode de lucru cu copiii:

Este prima sesiune. Învăț și am multe de învățat încă. Este utilă această sesiune, pentru că înveți exact cum și ce comportament, atitudine să ai, ce metode să folosești ca să câștigi atenția și încrederea copiilor, cum să zidești relații de prietenie cu ei, cum să-i motivezi să învețe și să iubească ceea ce învață. Mulțumesc Domnului pentru oportunitatea de a trece această pregătire. Mă rog să fie în folosul lucrării pentru Dumnezeu. (Ema Todoseiciuc)

Pe lângă manualul de limbă engleză, este studiat la sesiune și cursul de studiu biblic inductiv despre Iosif: ”Joseph -God’s super hero” în limba engleză. Profesorii își îmbogățesc astfel vocabularul și învață cum să-l predea copiilor, în limba română sau în limba engleză celor avansați. Sesiunea îi echipează astfel pe profesori să le poată transmite mesaj biblic.

Această sesiune este foarte utilă și necesară celor ce cunosc engleza și doresc să o folosească în lucrarea cu copiii. Am învățat noi metode de predare, activități interesante, prin care putem practica engleza, dar și putem spune copiilor despre Creator. (Cristina Parpalov)

După parcurgerea acestei sesiuni, profesorii știu să alcătuiască un plan bine structurat și îmbogățit cu metode interesante, eficiente pentru copii. Participantele la sesiune vor deschide grupe de limbă engleză sau vor preda individual copiilor:

Planific după sesiune să încep să predau acest manual pentru copii. Multe învăț la această sesiune. Am înțeles cât este de importantă pregătirea pentru profesor. (Natalia Ilescu)

”Manualul English For a New Life for KIDS ne-a ajutat să descoperim activități și metode de predare interesante pe care le vom putea folosi în predare”, a împărtășit Irina, una dintre studentele la sesiune.

O sesiune include pregătirea pentru 3 unități din manual. Pentru a trece pregătirea integrală, profesorii vor continua instruirea la alte două următoare sesiuni, la care pot participa și alți profesori. Detalii despre următoarele sesiune la telefonul +373 (69) 966779 sau la adresa de email: info@precept.md.