Un caz hazliu de la tabăra de Taekwon-do și engleză

Cu vreo 14 ani în urmă, clubul de Taekwon-do “Stolas Leukas” și Școala ”Engleza pentru o viață Nouă” au organizat împreună o tabără. Eu, împreună cu alți 3 prieteni de ai mei, am mers cu plăcere la acea tabără știind că am nevoie foarte mare și de antrenamente calitative de Taekwon-Do, dar și de limba engleză. 

Când am intrat în tabără, am fost frapați de organizarea și căldura cu care am fost întâmpinați. Mergând la masa de înregistrare, am aflat că trebuie să dăm un test, astfel încât profesorii să vadă nivelul nostru de limbă engleză, așa ca mai apoi să poată să ne încadreze într-un grup corespunzător. Este bine să menționez aici că până atunci am mai umblat și la alte cursuri de limbă engleză și eram cam înfumurați de “cunoștințele” noastre de limba engleză, așa că ni se părea că noi vorbim deja mai bine și ca profesorii americani care erau prezenți la tabără.

La masa unde se dădeau testele ne-a întâmpinat un profesor american care ne-a luat unul câte unul să ne verifice. Primul s-a așezat unul din prietenii cu care am venit. (Nu-i spun numele, căci vreau să rămân prieten cu el!!!). 

Americanul întreabă: 

– How old are you ? (Câți ani ai?) și prietenul meu răspunde: 

– Ooo, I’m fine, thank you!!! (ooo sunt bine, mulțumesc!) 

Numai am terminat înregistrarea și mergând prin tabără ne-am întâlnit cu un alt profesor american. Pentru că tabăra pune un accent foarte mare pe comunicare, am hotărât și noi să mai comunicăm puțin. Prietenul meu se apropie și începe să vorbească. Americanul îl întreabă nu știu ce,  dar el, fără ca să înțeleagă măcar o iotă, zice: “Yes, yes(da, da)”. Americanul încântat de discuție mai vorbește nu știu ce și îl mai întreabă iarăși altceva. Prietenul meu, din nou, nu înțelege nimic și zice: “Ooo, yes, yes”. Acela din nou îi spune ceva, dar el zice “Yes, you are right!” Americanul, dându-și seama că prietenul meu nu înțelege nimic, îl întreabă în engleză: “Da, așa-i că tu nu înțelegi nimic din ce eu vorbesc cu tine?”  Iar prietenul meu, din nou neînțelegând despre ce este vorba, zice: “Ooo, Yes, yes, my friend you are right!” 

Uite atât de „avansați” eram noi când am venit la aceste tabere. 

Astăzi, cu smerenie o spun, nu cu înfumurare ca atunci, Dumnezeu ne-a binecuvântat și după aceste tabere, apoi la cursurile școlii “Engleza pentru o viață nouă!”, engleza noastră s-a îmbunătățit foarte mult. Așa că acum nu numai vorbesc, dar și predau Biblia în limba engleză în țările în care am posibilitate să merg. 

În tabără nu am făcut doar engleză, ci și Taekwon-do, la cel mai înalt nivel. Rezultatul nu s-a lăsat așteptat. Din nou, cu smerenie o spun, Dumnezeu m-a binecuvântat și după aceste tabere și antrenamentele din cadrul clubului de Taekwon-do “Stolas Leukas”  am devenit campion mondial. 

Pe toți doritorii de a învăță arta aceasta frumoasă Taekwon-Do, pe doritorii de a învăță limba engleză la cel mai înalt nivel, dar și pe cei dornici de a învăța computerul, vă invităm la tabăra din 15-25 iulie, unde timp de 10 zile veți învăța mai mult decât alții într-un an. 

Calitatea este garantată!