Un Adăpost sigur

Când eram mai mică, emisiunile preferate ale mele și ale fraților mei erau cele care descriau lumea animalelor și felul cum au fost create. Cel mai interesant era să urmărim cum caută adăpost aceste mamifere și păsări în timp de furtună sau dușmani. Părinții încercau să-i protejeze fiecare în felul său. Vulturul îi ascundea pe puișori sub aripile mari, peștii mării la fel, întindeau înnotătoarele și înotau împreună cu puii lor. Unele specii de păsări, își poartă puii pe spate între pene, ca să-i protejeze de dușmanii care pândesc să le vâneze.

Și oamenii au obiceiul de a strânge în brațe, a proteja copiii lor de rele. Dar ce facem noi, adulții, când întâmpinăm încercări și dureri cărora ne este greu să le facem față? Unde căutăm adăpost când suntem loviți de suferință și situații dificile?

În timpurile străvechi, ni se relatează în Sfânta Scriptură că oamenii au încercat să găsească adăpost în alianța cu alte țări, la influența oamenilor mari, dar au rămas rușinați și neîmpliniți în căutarea lor. În toate timpurile, oamenii lui Dumnezeu au cunoscut unde să caute Adăpost și ajutor.

”Nimeni nu este ca Dumnezeul lui Israel, El trece pe ceruri ca să-ţi vină în ajutor, Trece cu măreţie pe nori. Dumnezeul cel veşnic este un loc de adăpost Şi sub braţele Lui cele veşnice este un loc de scăpare.” Deuteronom 33:26-27a

Aceasta este o binecuvântare rostită de Moise pentru seminția lui Așer. O binecuvântare care ne îndreaptă atenția spre Dumnezeu, spre ceea ce poate asigura ajutor, adăpost, un loc de scăpare!

O! De-ar cunoaște oamenii pe Dumnezeu care trece cu măreție pe nori ca oamenii să găsească un loc de scăpare în brațele Lui cele veșnice! Nu vom fi scutiți de greutăți, de momente extrem de încurcate în această viață, dar indiferent de dificultate, avem un sprijin. Cunoașterea lui Dumnezeu face diferența.

”Dumnezeu este stânca mea la care găsesc un adăpost, scutul meu şi puterea care mă mântuieşte, turnul meu cel înalt şi scăparea mea.” 2 Samuel 22:3

Pentru cine este Dumnezeu un Adăpost?

”Domnul să-ţi răsplătească ce ai făcut şi plata să-ţi fie deplină din partea Domnului Dumnezeului lui Israel, sub ale cărui aripi ai venit să te adăposteşti!” Rut 2:12

Domnul este adăpost pentru cei care vin la El cu credință, cu încrederea că El îi va sprijini. La fel a făcut și Rut, moabita, popor căruia Dumnezeu a interzis să se apropie de Casa Lui, din pricina idolatriei și urâciunilor la care se dedau. Rut, însă, a căutat Adăpost sub aripile lui Dumnezeu, căutarea ei a fost onorată de Dumnezeu și ea a fost acceptată în brațele Sale veșnice! Ea, este una dintre femeile care sunt incluse în genealogia Domnului Isus!

Bunătatea lui Dumnezeu este mai prețioasă decât orice promisiune temporară din partea lumii. Oamenii încearcă să găsească ajutor la oameni care se confruntă la fel cu deznădejde și slăbiciune, caută adăpost în locurile defecte ale lumii, în stânci crăpate care nu pot oferi adăpost.

”Cât de scumpă este bunătatea Ta, Dumnezeule! La umbra aripilor Tale găsesc fiii oamenilor adăpost.” Psalmii 36:7

Caută adăpost pentru suflet la Dumnezeu și sufletul îți va fi împlinit în promisiunile și purtarea Sa de grijă!