Umanism sau corectitudine | Editorial Radu Blendarencu

În numele principiului umanismului se fac tot mai multe reforme îndreptate de fapt împotriva omului. Dacă omul a ucis, a violat, a furat sau distrus noi trebuie să arătăm milă și compasiune față de răufăcător. Da, știm cu toții că omul este valoarea supremă, omul este creația supremă a lui Dumnezeu, dar acest lucru nu înseamnă că omul este absolvit de responsabilitate. Iar atunci când este infractor trebuie de arătat milă. Trăim vremuri când în numele acestui principiu infractorii sunt priviți mai cu preț decât victimile. Tocmai de aceea a fost abolită și pedeapsa cu moartea, lucru care de fapt a încurajat foarte mult astfel de atitudini și porniri rele. Faptul că tinerii pot împușca pe oricine și oricând face ca în numele principiului umanismului să iertăm. Cu adevărat iertăm, dar nimeni nu anulează consecințele faptelor făcute. Faptul că un fiu își omoară mama, iarăși, trebuie să iertăm dându-le doar câțiva ani de închisoare nu este o soluție să oprim răul din țară. Este important să înțelegem că Dumnezeu este corect, și El apăra victima, însă vremurile pe care le trăim fac ca unii să nu mai țină cont de acest atribut a lui Dumnezeu și ai impresia că din răsputeri se apăra criminalul în detrimentul victimei.

Înăsprirea pedepselor este și va fi una din metodele principale în prevenirea infracțiunilor, pentru că orice pedeapsă blândă nemijlocit va încuraja răufăcătorul să continue să ucidă, să fure sau să violeze. Iar victimei nu i se va face nici o dreptate. Biblia, care este Cuvântul lui Dumnezeu și care este ieri, azi și în veci același ne învață să fim corecți. Ne învață să apărăm dreptatea și să fim oameni drepți și cu mult discernământ. Vedeți, în contextul umanismului exagerat promovat de tot mai mulți oameni, dispare capacitatea de a mai înțelege ce este corect și ce este greșit.

Ca și creștini trebuie să ne îngrijim să ne alimentăm cel de-al „şaselea simţ” al discernământului spiritual. Scriptura ne spune că discernământul este abilitatea de a emite judecăţi chibzuite, de a deosebi şi a recunoaşte implicaţiile morale ale diferitelor situaţii, și tocmai vremurile în care trăim trebuie să dăm dovadă de un discernământ bazat pe Cuvântul lui Dumnezeu și nu pe emoții sau legi umanistice care nu aduc nimic bun, dimpotrivă, lasă adevărul Sfintelor Scripturi la o parte. Știu că unii în numele umanismului încearcă să arate corecți și sfinți, însă nu la acest lucru ne-a chemat Dumnezeu. Îmi aduc aminte de exemplul din cartea Faptele Apostolilor, când un cuplu cu numele Anania și Safira au plătit cu moartea pentru că au înșelat pe Duhul Sfânt. Dacă asemenea cazuri s-ar fi întâmplat în zilele noastre cu siguranță creștinismul ar fi mult judecat pentru lipsă de umanism de către unii … creștini.

Să nu uităm că pe lângă calitatea de dragoste pe care o are Dumnezeu, o altă calitate pe care noi parcă voluntar o omitem este că Dumnezeu are și mânie. Știu, nu ne place dar acesta este adevărul. Omul care se depărtează de dragostea lui Dumnezeu, se mută încet sub mânia lui Dumnezeu.
Dumnezeu a fost corect iar acum este mai mult decât corect și va veni o zi când va judeca lumea în cel mai corect mod.

Scumpule cititor, fii corect față de Cuvântul lui Dumnezeu și înțelege că Tatăl nostru din Ceruri veghează la orice faptă, și că El dorește ca să ne bazăm viața de credință, pe Adevăr dar nu pe principiile umanistice care exclud adevărul doar ca să părem buni, dar în realitate nu facem decât să îmbrăcăm păcatul cu haina umanismului.