Turcan, Stepaniuc & Co au avut şansa de a intra în istorie

Poate nu vă vine să credeţi dar au fost câteva persoane care în anul trecut au avut ocazia unică de a produce o schimbare politică fără precedent în istoria ţării noastre. Însă aceşti oameni au făcut doar jumătate de pas, lucru insuficient pentru a produce schimbarea, lucru care le va aduce pentru mulţi ani, ruşine, frustrare şi anonimat. Paradoxal, dar aceste persoane vin din rândul  partidului comunist, şi este vorba de cele  4 persoane care au părăsit corabia comunistă, după ce nu au votat anul trecut candidatul Alianţei, Marian Lupu la funcţia de preşedinte al ţării.   Aceşti deputaţi, Victor Stepaniuc, Vladimir Ţurcan, Valentin Guznac şi Ludmila Belcencova, au declarat atunci că părăsesc partidul comunist pentru ca nu le-au permis să voteze candidatul Alianţei. Mă întreb nu era mai bine dacă votau şi apoi părăseau acest partid? Dacă procedau în felul următor îşi spălau un pic ruşinea de a fi comunişti, şi  nu ar mai fi provocat alte alegeri parlamentare costisitoare.  Ba mai mult, şi-ar fi păstrat funcţia de deputat.

În prezent aceşti oameni, prin faptul că nu mai sunt cu partidul comunist,  sunt la fel de vinovaţi pentru situaţia din ţară. Şi lor le aparţine vina de a provoca această criză politică fără precedent în istoria ţării. Dar au avut o şansă atât de mare, pe care au gestionat-o ruşinos, chiar dacă le-a  părut rău. Îmi aduc aminte din Biblie de cazul unuia din ucenicii lui Isus Hristos, Iuda, care l-a tradăt pe Învăţătorul său doar pentru câţiva arginţi, prin urmare şi la Iuda, interesul material a predominat, ca şi la mulţi oameni din zilele noastre. Chiar dacă s-a căit de fapta sa, sfârşitul i-a fost straşnic, pentru că nu s-a pocăit de păcatul său.

Dumnezeu să binecuvânteze Moldova cu oameni integri care să pună interesul naţional mai presus decât orice alt interes îngust, şi ca prin politicile promovate de ei viaţa cetăţeanului simplu să se îmbunătăţească semnificativ.

Sursa: Blogul lui Radu Blendarencu