Zidiți duhovnicește din Cuvântul lui Dumnezeu. Tur prin bisericile din Moldova și Ucraina

Vasile Filat, directorul Misiunii „Precept Ministries Moldova”, a efectuat  recent o vizită de 5 zile în bisericile din Moldova și Ucraina. În perioada 21-25 martie, împreună cu fiii săi, David și Daniel, el a condus seminare cu studiu biblic inductiv în bisericile din Larga, Răuțel, Taraclia, Cahul, Shevcenkovo și Strumok. În fiecare localitate dumnealui a prezentat metoda de studiu biblic inductiv și activitatea Misiunii „Precept Eurasia”.

În satul Larga, raionul Briceni, la seminar au venit în jur de 80 de persoane. Participanții au studiat Epistola I a lui Ioan după foia de observare din Biblia Internațională de Studiu Inductiv.

La rândul său, David Filat, a povestit despre misiunea din Sudanul de Sud, dar și despre lucrarea în care este implicat în prezent.


Următoarea destinație a fost satul Răuțel din raionul Fălești. Conferința a întrunit peste 50 de pastori și slujitori din regiune. Fiind pastor cu experiență bogată, Vasile Filat a abordat mai multe subiecte cum ar fi rolul pastorului, suportul financiar al slujitorilor și alte aspecte de interes pentru pastori.

Biserica din Taraclia este păstorită de pastorul Petru Perneak. Aici au venit circa 45 de persoane, care au studiat Epistola către Filimon. Această biserică este implicată activ în lucrarea cu copiii prin sport, engleză și taberele de zi. De asemenea, membrii acestei biserici fac misiune frumoasă prin intermediul ziarului “Dobrye novosti”.

Sâmbăta, dl.Vasile Filat a ajuns în Cahul. Circa 80 de participanți au studiat subiectul “Cum să stabilim corect echilibrul dintre familie și lucrarea Evangheliei”. Conferința din această localitate a fost organizată de Alexandru Buzilă, pastorul bisericii din satul Giurgiulești.

Ultima zi s-a încheiat cu vizita în două biserici din Ucraina. Prima destinație a fost biserica din satul Shevchenkovo. La momentul actual în acest sat există 2 biserici baptiste și una pentecostală, care împreună numără circa 800 de membri. Aproximativ 130 de persoane au studiat subiectul „Amplasarea cronologică a răpirii Bisericii în raport cu Ziua Domnului”.

De asemenea, dl.Vasile s-a documentat cu privire la istoria acestei biserici în cadrul cercetărilor pe care le face la scrierea Istoriei Bisericilor Baptiste din Moldova.


După amiază dumnealui a mers în satul Strumok, fostul sat moldovenesc Cișmea. Conform istoriei, în acest sat s-a format prima biserică baptistă de moldoveni din Basarabia. La întâlnirea de seară a bisericii, dumnealui a făcut o scurtă prezentare a Institutului și a predat prima lecție din cursul “Vrei să fii ucenicul lui Isus? Fii gata să plătești prețul”.

Să ne rugăm ca această vizită să aducă creștere spirituală în bisericile din țară și ca Dumnezeu să scoată în lucrare tot mai mulți slujitori harnici, care să aducă rod bogat în Evanghelie.