Donald Trump a decis: NU finanțării publice a programelor pro-avort

Donald Trump a semnat ieri, 23 ianuarie, un Memorandum prin care a stopat orice finanțare, din banii statului american, a organizațiilor și programelor care promovează avortul și sterilizarea forțată.

Prin documentul semnat, noul șef de la Casa Albă, a revocat așa-numita politică „Mexico City Policy and Assistance for Voluntary Population Planning, legiferată de Obama în 23 ianuarie 2009 și reinstaurează Memorandumul prezidențial din 22 ianuarie 2001 – Restaurarea politicii Mexico City.

Trump l-a împuternicit pe Secretarul de Stat al SUA, în coordonare cu Secretarul Sănătății și Serviciilor Umane, să implementeze un plan de extindere a prevederilor Memorandumului asupra tuturor departamentelor și agențiilor americane, care livrează asistență de sănătate la nivel internațional.

Ce decizie frumoasă, așteptată cu sufletul la gură de către toți cei care califică avortul omor. Prin faptul că a semnat acest Memorandum în primele zile după învestirea sa, arată o atitudine serioasă și responsabilă a noului președinte față de avort. Mă rog ca Dumnezeu să-l ajute să rămână categoric în această privință și să promoveze prin activitatea sa dreptul la viață a copilului nenăscut.

Sursa foto: lifenews.com