Trist, dar nu descurajat după referendum

Sunt întristat. Referendumul nu a fost validat, pentru că s-au prezentat la urnele de vot doar 20,41% din alegători. Toți ceilalți au boicotat din convingere? Nu cred. Sunt înclinat să cred că cei mai mulți au lipsit de la vot din pricina ignoranței, lipsei de informare și indiferenței.

Unii, care ne tot cheamă la “luciditate” și “exerciții de discernământ”, au ignorat faptul că referendumul acesta a fost inițiat de un mare număr de români și au încercat să manipuleze pe cei lesne crezători că este “referendumul lui Dragnea”. Aceasta numiți voi luciditate și exercițiu de discernământ? Pentru că vrăjmașii voștri politici (Putin, Dragnea și oricine altul ar mai fi…) s-au arătat în sprijinul familiei, voi ați hotărât să călcați peste familie doar ca să nu aveți ceva în comun cu ei?

Românii aflați în Anglia au înregistrat cea mai bună prezență la vot, pentru că realitatea pe care o văd în jur îi face să fie cei mai conștienți de implicațiile acestui referendum și ce urmări poate avea când oamenii nu dau suficientă importanță faptului că familia este bazată pe căsătoria între un bărbăt și o femeie.

Partidele politice din România au boicotat acest referendum. Totuși, câțiva politicieni au ieșit la urnele de vot. Trist este că în Republica Moldova, afară de deputatul Valeriu Ghilețchi, nu am mai văzut la știri sau pe rețelele de socializare să fi participat altcineva din politicieni la referendumul pentru definirea căsătoriei. Dar, suntem în bună știință de faptul că mulți din ei dețin cetățenie română.

Cred că și slujitorii bisericii din Republica Moldova au manifestat o slabă și minimă implicare pentru acest referendum. Oare de ce așa? Nu ne înțelegem bine rolul? Nu am fost destul de informați? Nu au vorbit nimic colegii noștri de peste Prut când ne-am întâlnit ca să facem lucrări spirituale împreună?

Felicitări Coaliției Pentru Familie din România. Nu este un faliment al vostru. Cred că a fost un exercițiu puternic și o acumulare de experiență pentru acțiuni de viitor. Și dacă partidele politice au ignorat referendumul, poate Coaliția Pentru Familie trebuie să le ia locul în viitoarele alegeri, căci a cincea parte din alegători nu v-au ignorat?

După ce am verificat știrile dimineață și m-am întristat, am deschis Biblia la locul unde m-am oprit cu citirea zilnică a Cuvântului lui Dumnezeu. Și tocmai s-a întâmplat să fie la capitolul 4 din Neemia. Dumnezeu m-a încurajat. Când Iudeii veniți din robia babiloniană ridicau din nou zidurile dărâmate ale Ierusalimului, vrăjmașii lor și-au bătut joc de ei și au zis: “La ce lucrează acești Iudei neputincioși? Oare vor fi lăsați să lucreze? Oare vor isprăvi? Oare vor da ei viață unor pietre înmormântate sub mormane de praf și arse de foc?” Tobia, un batjocoritor amonit, a mers până acolo în batjocora lui că a zis: “Dacă se va sui o vulpe, le va dărma zidul lor de piatră.”

Neemia și-a ridicat ochii spre cer și a adus înaintea Domnului această batjocură, dar nu s-a lăsat descurajat, ci a îndemnat poporul să zidească mai deaprte, să stea la strajă și să fie gata de luptă. Așa au făcut și Domnul le-a dat izbândă, în ciuda batjocurilor și piedicilor pe care le-au ridicat vrăjmașii.

Vrăjmașii lui Dumnezeu, ai valorilor creștine și ai familiei se bucură de această înfrângere și ne disprețuiesc. Să aducem și noi aceste batjocuri și dispreț înaintea lui Dumnezeu și să lucrăm mai departe cu puterea pe care ne-o dă El. Să vestim Cuvântul lui Dumnzeu și să propovăduim pe Hristos.

Apropo, a fost și o știre care m-a bucurat azi. Brett Kavanaugh a fost ales judecător la Curtea Supremă a SUA. Aceasta ar trebui să fie o încurajare și pentru Alianța Pentru Familie din România și pentru toți cei care am fost și am votat DA pentru “căsătoria între un bărbat și o femeie”, stipulată clar în Constituția României.