Este justificat transferul în altă biserică când nu sunt tineri în biserica ta?

Procesul de urbanizare din ultimii ani aduce mari schimbări și în biserici. Mulți tineri din bisericile de la sate pleacă la orașe ca să-și facă studiile sau în căutare de servicii și un mic număr din ei se întorc înapoi. Cele mai multe biserici de la țară rămân mici și cu puțini tineri. Astfel de situații dau naștere la întrebări ca cea care urmează:

Ce biserică să frecventez? Aici, unde locuiesc, la biserica baptistă sunt 10 membri.  M-aș duce la o biserică penticostală, unde sunt mai mulți și unde e și tineret. Mă pot duce în biserica baptistă să mă botez, dar să rămân singur, pentru că nu sunt tineri deloc. Cum să procedez?

Îmi dau seama că nu este o situație simplă și oricine vrea să facă parte dintr-o biserică mare cu mulți de o vârstă cu el și care să aibă aceleași interese. Aceasta pe oricine îl va face să se simtă bine, de aceea bisericile mari sunt atractive și acolo merg mai mulți oameni. Pe de altă parte, există o mare nevoie de lucrători în bisericile mici. Dacă spuneți că sunt doar 10 persoane în biserică și nu este niciun tânăr, vă dați seama ce nevoie disperată este de cineva care să înceapă acolo o lucrare pentru tineret, cineva care să slujească și să ajute la lucrul Domnului. Dacă în această biserică mică este o învățătură sănătoasă, oamenii iubesc Cuvântul lui Dumnezeu și doresc să urmeze pe Isus Hristos, să rămâneți aici și să slujiți cu toată dragostea.

Uneori există o altă situație, mai tristă, când cei înaintați în vârstă nu le permit tinerilor să facă nimic, nu-i încurajează și nu-i acceptă. Aceasta îi face pe tineri să caute refugiu în alte biserici unde sunt primiți și unde li se încredințează slujire și responsabilitate. Mă rog și vreau să cred că în cazul persoanei care a adresat această întrebare, biserica mică de zece persoane este una vie și pastorul sau prezbiterul acelei biserici este un om al lui Dumnezeu care își înțelege bine chemarea pe care o are de la Dumnezeu să-i desăvârșească pe sfinți în vederea lucrării de slujire, pentru zidirea trupului lui Hristos și astfel îi ajută pe toți oamenii să-și cunoască darurile spirituale și să slujească celorlalți sfinți cu acele daruri.

Iar dacă dorești să cunoști o fată cu care să te căsătorești, nu trebuie din acest motiv să devii membru la o altă biserică. Poți să mergi la evenimente creștine mai mari și de o durată mai lungă. Un astfel de eveniment poate fi o tabără creștină. O bună parte din cuplurile care slujesc acum în aceeași echipă cu mine s-au cunoscut unii pe alții la tabăra de limbă engleză, la alte tabere, la sesiunile Institutului de Studiu Biblic și la Școala de Misiune. Dacă ți-ai predat viața Domnului Isus și te-ai dedicat lucrului Evangheliei, vei dori să-ți alegi un partener de viață care are aceleași scopuri în viață și care te va ajuta și nu te va împiedica.

Dumnezeu să vă ajute să fiți un mădular binecuvântat în Trupul lui Hristos și să slujiți bisericii locale cu bucurie și cu toată dedicarea, aducându-i creștere.