Toate detaliile despre tabăra EFNL 2018

Tabără EFNL este o tabără creștină de studiere intensivă a limbii engleze care se organizează anual în Republica Moldova, deja 17 ani la rând. Găsiți în acest articol răspuns la cele mai frecvente întrebări despre tabăra EFNL și informația organizatorică. Priviți aici reportajul de la tabăra EFNL 2017:

Cât de intensiv se studiază engleza la această tabără?

La tabără se predau 6 ore de engleză pe zi, cu intervale între lecții și se reușește timp de 10 zile parcurgerea unui nivel. De asemenea, sunt organizate activități care să încurajeze comunicarea cu profesorii americani, care sunt invitați în fiecare an în special pentru aceasta. De multe ori, participanții au spus că au învățat timp de 10 zile mai mult de cât într-un an de școală. Cursul acesta intensiv ar echivala cu 3 – 4 luni de cursuri.

Pot veni și cei care nu cunosc deloc engleza?

Da. La această tabără se predă engleza la orice nivel, inclusiv nivelul începător, de la zero. Participanții sunt repartizați în grupe potrivit nivelului. În prima zi de tabără are loc această repartizare și se face și o testare a nivelului de engleză, dacă este necesar.

Ce manuale sunt folosite în predare?

În predare sunt folosite manualele elaborate de profesorii asociației ”Engleza pentru o viață nouă”, ce se bucură de popularitate și laude din partea celor ce studiază. Manualele sunt simple și structurează materialul nou treptat, de la simplu la complicat, cu exerciții bune pentru consolidare. Manualele acoperă toate aspectele necesare pentru studierea unei limbi noi: fonetică, vocabular, gramatică și comunicare.

Pentru începători este folosit manualul ”English For a New Life” book 1, iar pentru avansați book 2. Pentru copii este folosit în predare manualul recent elaborat ”English For a New Life for KIDS”.

Care sunt datele?

Primul tur de tabără – 24 iulie – 2 august și al doilea tur de tabără – 3 – 12 august.

Ce altceva se predă pe lângă engleză?

În turul 2 se va preda și limba franceză doar pentru nivelul avansat.

Atât în turul 1, cât și în turul 2 va fi predată arta marțială Taekwon-Do pentru doritori, pentru diferite centuri, inclusiv pentru începători. De asemenea, va fi predat un curs de computere, la fel opțional, pentru doritori.

Ce include orarul taberei?

Orarul taberei poate începe devreme pentru doritorii să practice sportul, adică la ora 6 dimineața. Urmează dejunul, apoi timpul de capelă pentru toți participanții, unde ascultă mărturii de viață în limba engleză ale profesorilor din America. După timpul de capelă toți participanții pleacă la orele de engleză, fiecare în grupul lui, după cum a fost repartizat. Orele durează pînă la prânz cu pauze scurte. După prânz este oferit un scurt timp de odihnă, după care continuă orele. După ore este organizat timpul de sport și bazin sau odihnă, pentru cei care nu sunt interesați în sport, sau de computere, pentru cei care au ales să studieze și acest curs opțional. Seara este iar organizat timp de capelă unde participanții prezintă scenete sau alte lucrări de echipă în limba engleză, apoi ascultă un mesaj din partea conducătorului asociației ”English For a New Life”, Vasile Filat. După capelă participanții au timp pentru tema de casă și pregătire pentru culcare. Stingerea este de regulă la ora 23:00.

Pentru ce vârste este tabăra?

La tabără pot veni participanți de diferite vârste – copii, adolescenți, tineri, maturi. Copiii se pot înregistra de la vârsta de 9 ani. În grupele de limbă engleză, participanții sunt repartizați după nivelul de engleză și vârstă. Această tabără este o bună oportunitate de odihnă cu folos pentru întreaga familie. Avem familii care deja tradițional vin la tabăra noastră ani la rând împreună cu întreaga familie tocmai din România și chiar Spania și spun că este ”cea mai bună investiție făcută în copiii lor”.

Ce înseamnă tabără creștină?

Tabăra este organizată de asociația creștină ”Engleza pentru o viață nouă”. Programul taberei conține mesaj creștin, biblic. Scopul taberei, pe lângă predarea la cel mai înalt nivel a limbii engleze, este transmiterea adevărurilor biblice despre Dumnezeu, Domnul Isus Hristos, creștinism. Aceste adevăruri sunt importante, dar rareori explicate în zilele în care trăim. Spre exemplu, în manualul de engleză pentru copii, aceștia vor învăța cele 10 porunci, iar în manualul pentru maturi, participanții învață biografia Domnului Isus Hristos, viața și învățătura Lui.

Unde se va desfășura tabăra?

Tabăra se desfășoară la baza de odihnă PRIETENIA din satul Coșnița, r-ul Dubăsari, la 26 km distanță de orașul Chișinău.

Este organizat transport comun spre tabără?

În fiecare an este organizat transport comun spre tabără de la circ la ora 10 în prima zi de tabără. Ajunși în tabără, participanții sunt înregistrați, apoi cazați, ulterior repartizați pe grupe.

Cum se face înregistrarea?

Înregistrarea la tabără se face online, accesând aici sau la telefonul 068044412. Înregistrarea este valabilă doar din momentul achitării avansului de 600 de lei până pe 1 iulie. Se achită la oficiul EFNL din Chișinău, str. Alexandru Cel Bun 62, of. 39. Contactați din timp contabila: 079005865 (Profira Grădinaru). Dacă se completează locurile până la această dată, vor fi scoase din listă persoanele care nu au reușit să achite avansul.

Cât costă tabăra?

Prețul taberei pentru 2018 pentru un tur de 10 zile este de 130$.

De care reduceri putem beneficia în acest an?

Vedeți în acest video care sunt reducerile de care puteți beneficia:

Rezumînd, aceasta ar fi lista de reduceri:

 • Elevii care au susținut examenul final la manualul EFNL book 1 – achită doar 65$
 • Elevii care au susținut test la nivelul 10, 15 sau 20 EFNL book 1 – achită doar 75$
 • Elevii care învață după manualul EFNL, dar n-au susținut încă niciun test sau examen – achită doar 90$
 • Elevii care au mai fost la tabără – achită doar 110$
 • Elevii care au adus un prieten au pentru el reducere de minus 5$
 • Cei care vin cu cuponul de la ziarul MOLDOVA CREȘTINĂ – achită doar 100$
 • Învățători din școlile publice – achită doar 65$
 • Dacă învățătorii vin cu copiii lor, copilul tot plătește doar 65$
 • Elevii care au luat locuri la olimpiada școlară la engleză, franceză sau italiană: I – achită doar 30$, II – achită doar 50$, III – achită doar 70$
 • Elevii care au luat locuri la olimpiada raională: I – participare gratuită, II – achită doar 10$, III – achită doar 20$
 • Elevii care au luat locuri la olimpiada republicană: I, II, III – participare gratuită
 • Pastorii – achită doar 65$, la fel și copiii pastorilor – achită doar 65$
 • Studenții Institutului de Studiu Biblic Inductiv sau ai Școlii TIMOTEI, care au trecut măcar o sesiune în 2018 – achită doar 90$
 • Educatorii – participare gratuită

Recomandări și mărturii

”Sunt mulțumită de această tabără. Băiatul meu a fost anul trecut și foarte mult a învățat. Recomand cu încredere. Aici într-adevăr au ce învața copiii.” (Tatiana Railean)

”Vreau să întreb de tabăra EFNL din acest an. Perioada, prețul și vârsta minimă. Aș vrea să o trimit pe nepoțica mea. Multumesc mult pentru Carolina. Are o engleza perfectă și chiar intenționează să susțină examenul pentru engleză ca limbă maternă la anul când termină colegiul în Italia. Îți mulțumesc că ne-ați ajutat mult atunci prin tabere, iar acum mă bucur de succesele ei.” (Svetlana Calmîc)