Tipuri de dezorientare sexuală

Mişcarea „gay-lor” se promovează însăşi drept o coaliţie a „minorităţilor sexuale”: a lesbienilor, „gay-lor”, bisexualilor şi transgender (LGBT). „Transgender” sunt o categorie care îi include pe toţi oamenii care caută sa-şi schimbe aparenţa fizică cu care s-au născut cu cea a sexului opus. De asemenea ea îi include şi pe transvestiţi, care îşi limitează alterarea sexului doar la îmbrăcăminte şi cosmetică, şi pe transexuali care şi-au schimbat aparenţa fizică cu cea a sexului opus prin intervenţie chirurgicală.

Într-o zi, în timp ce mă gîndeam la relaţia dintre homosexualitate şi transgender, mi-am amintit Geneza 1:27 în care Dumnezeu explică că El a creat toate fiinţele umane după chipul Său, bărbat şi femeie („după chipul Său” înseamnă ambele jumătăţi luate împreună). Deseori am predicat la acest subiect: că El nu ne-a creat doar ca două sexuri diferite, bărbat şi femeie, dar că fiecare din noi, indiferent de sexul fizic, tinde să aibă o balanţă de calităţi masculine şi feminine. Înşuşi Isus a exemplificat acest principiu în lucrarea Sa pe pămînt: pe de o parte comparîndu-Se cu o „cloşcă”, dorind să protejeze Ierusalimul sub aripile Sale (Matei 23:37) şi pe de altă parte izgonind cu putere pe schimbătorii de bani din Templu cu un bici pe care Şi l-a făcut cu propriile mîini (Ioan 2:15).

Din punct de vedere natural, bărbaţii tind să aibă mai multe calităţi masculine- de exemplu: orientarea spre o ţintă, agresivitate, asumarea riscului – iar femeile tind să aibă mai multe calităţi feminine – orientarea spre relaţii, educarea şi gîndul oferirii siguranţei- dar fiecare din noi are cîte ceva din ambele. Anume această balanţă care permite bărbaţilor şi femeilor să înţeleagă şi să aprecieze unul pe celălalt şi să coopereze în viaţa de familie, şi educarea copiilor.

Eşecul societăţii în înţelegerea şi respectarea acestui principiu a fost sursa unor numeroase probleme, cum ar fi atunci cînd bărbaţii îşi dispreţuiesc calităţile lor feminine moderate în favoarea unui „machismo” ultra-masculin destructiv, sau alte devaluări ale femeilor şi femenităţii. Gîndiţi-vă la China modernă, unde avortarea intenţionată a fetiţelor a creat un dezichilibru de gen cu 30 milioane de băieţi mai mulţi care vor fi fără soţii. Dispreţuirea femeilor este în mod clar împotriva standardului biblic, deşi mulţi creştini s-au ţinut de el de-a lungul secolelor.

În SUA vina pentru apariţia unui feminism secular militant poate fi adusă unei generaţii anterioare a bărbaţilor americani care au abuzat cu autoritatea lor masculină şi au maltratat femeile, considerîndu-le inferioare. Feminismul secular care a apărut drept răspuns faţă de eşecul masculin este la fel de destructiv pentru sănătatea societăţii (dar acesta este subiectul unei alte cărţi).

Poziţia biblică este clară: bărbaţii şi femeile sunt egali ca şi valoare, dar diferiţi în funcţionalitatea lor (Galateni 3:28, Efeseni 5). Acest principiu este esenţa heterosexualităţii: o balanţă a formelor şi calităţilor complimentare moştenite în dualitatea noastră masculină/feminină. Acest principiu aproape se aseamănă cu cel taoist(probabil un indiciu al caracterului său universal), dar este unul ferm biblic. Bărbaţii şi femeile sunt creaţi să se potrivească împreună în toate sensurile cuvîntului.

Pornind de la acest punct de vedere, am înţeles că devine posibilă o înţelegere complet nouă a dezorientării homosexuale şi transgender. Ele ambele sunt rezultatul unui dezichilibru de gen şi pot fi reprezentate pe o scară care măsoară gradul de dezichilibru.

Scara balanţei genului

Haideţi să ne imaginăm o scară din şapte puncte în care centrul reprezintă manifestarea normă a genului, iar capetele reprezintă extremele dezechilibrului masculin şi feminin. Norma genului (NG) este starea care se apropie de o balanţă uniformă a masculinităţii şi feminităţii- nu o balanţă uniformă perfectă, care s-ar putea ridica la cea androgenă, dar un dezechilibru suficient care îl face pe un bărbat obişnuit să fie mai masculin decît o femeie obişnuită şi vice versa.

Masculinitate Extremă–––––––(NG)–––––––-Feminitate Extremă

Norma genului în sine conţine o gamă a unui dezichilibru uşor. Noi toţi cunoaştem bărbaţi sau femei care sunt mai masculini sau mai feminini decît cei mai mulţi. Ceia ce îi face normali, în ciuda nivelului de dezechilibru mărit în comparaţie cu media, este că ei funcţionează potrivit cu design-ul lor heterosexual. Ei sunt atraşi de sexul opus şi, de fapt, deseori îşi aleg partenerul de căsătorie cu un grad de dezichilibru opus cu cel propriu (ex. o femeie foarte feminină se căsătoreşte cu un bărbat foarte masculin).

Din motive diverse, incluzînd şi pe cele enumerate în paragrafele anterioare, o persoană poate suferi un dezichilibru de gen destul de sever pentru a dăuna simţului lor de identitate a genului. Cu cît mai mult acest dezechilibru este mai pronunţat, cu atît mai mult această persoană va fi afectată psihologic mai mult. Această porţiune a unui dezechilibru de gen nesănătos cuprinde toate acele aşa-numite minorităţi sexuale, care pot fi plasate pe scară în baza gradului de dezechilibru de gen pe care o reprezintă. De exemplu, cel mai sever dezechilibru de gen în bărbaţii afemeiați este reprezentat în categoria pe care noi o numim transsexuali.

Transsexuali Bărbaţi : Bărbaţi cu un dezechilibru spre feminitate extremă.

Masculinitate Extremă––––––––(NG)––––––––Feminitate Extremă

Transsexual Bărbat-spre-femeie (BAT)

Ce defineşte un transsexual bărbat-spre-femeie (afemiat)? O respingere completă a identităţii masculine. Identificarea cu partea feminină este atît de completă, încît bărbatul o să plătească un chirurg care o să-i înlăture penisul, îl va înlocui cu un vagin artificial şi îi va potrivi şi nişte sîni implantaţi: acesta este un transsexual bărbat-spre-femeie (TBF). Această persoană (care întotdeauna va rămîne genetic un bărbat) se aşează pe scara dezechilibrului la cea mai îndepărtată extremă feminină. El a refuzat masculinitatea complet şi tot ceea ce o reprezintă.

 Femei Transsexuali : Femei cu un dezichilibru spre extrema masculină

Masculinitate Extremă––––––––(NG)––––––––Feminitate Extremă

Transsexual Femeie-spre Bărbat (TFB)

Ce defineşte un transsexual femeie-spre–bărbat? Exact procesul invers al bărbatului transsexual. (traducere Rodica Filat)