Este îngăduit să ţii de mână viitoarea soţie în locuri publice?

Întrebarea la care voi răspunde în acest articol se referă la permisiunea de a ține de mână logodnica:

Este îngăduit să ţii de mână viitoarea șotie pe stradă sau în alte locuri, este păcat? Aştept răspuns.

Nu este bine să ţii de mână pe viitoarea ta soţie (până nu v-aţi cununat) nici în locuri publice, nici când sunteţi doar voi doi, chiar dacă sunteţi logodiţi. Ţinutul de mână între un bărbat şi o femeie îndrăgostiţi este o manifestare a atracţiei lor fizice şi duce la o mai mare atracţie care poate sfârşi cu curvie. De ce vreţi să vă pierdeţi binecuvântarea şi curăţia relaţiei voastre înainte ca să intraţi în căsătorie? De aceea Apostolul Pavel le-a scris creştinilor din Corint astfel:

Cu privire la lucrurile despre care mi-aţi scris, eu cred că este bine ca omul să nu se atingă de femeie. (1 Corinteni 7:1)

Când a scris ucenicului său Tit, Apostolul Pavel a mai spus:

Sfătuieşte, de asemenea, pe tineri să fie cumpătaţi şi dă-te pe tine însuţi pildă de fapte bune, în toate privinţele.  (Tit 2:6-7)

Ținutul de mână în locuri publice nu este cuviincios

Când un băiat şi o fată creştini, născuţi din nou, se ţin de mână în public, prin aceasta nu arată altceva decât lipsă de cumpătare. Iar dacă se țin de mână când sunt doar ei doi, este şi mai rău şi mai periculos pentru curăţia relaţiei şi a viitorului căsătoriei lor. Nu sacrificaţi binecuvântarea relaţiei voastre în căsătorie şi nici frumosul nume de “Creştin” pe care îl purtaţi.  Nu faceţi ca să fie vorbit de rău Cuvântul lui Dumnezeu, ci continuaţi să fiţi o podoabă a învăţăturii sănătoase pe care aţi ales să o urmaţi.